FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ηλείος Παραολυμπιονίκης Πολυχρόνης Χρονόπουλος μετέφερε στους μαθητές «μήνυμα ζωής»

Ημερομηνία: 11-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου, σε συνεργασία με τον άμισθο σύμβουλο Δημάρχου σε θέματα ΑΜΕΑ  κ. Γεώργιο Παπανικολόπουλο και τον εκπρόσωπο του Σωματείου Παραπληγικών κινητικά αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Ιωάννη Πετρόπουλο, διοργάνωσε την πραγματοποίηση παρουσιάσεων από τον Παραολυμπιονίκη  και ενεργό μέλος του Σωματείου  κ. Πολυχρόνη Χρονόπουλο, ο οποίος έλκει και την καταγωγή του από την περιοχή μας.

Ο κ. Χρονόπουλος πρόσφατα έγινε δεκτός  από τον Δήμαρχο Πύργου που αναγνώρισε την προσφορά του στον αθλητισμό ιδίως ως ο μόνος Παραολυμπιονίκης καταγόμενος από τον Δήμο Πύργου. Η ενασχόλησή του με τη σφαιροβολία και  τη δισκοβολία, αν και αρχικά είχε ασχοληθεί με την κολύμβηση, ήταν αυτή που του πρόσφερε μετάλλια και διεθνή αναγνώριση.

Με τη χθεσινή του ομιλία και παρουσία στο 6ο και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, ο αθλητής μετέφερε στα παιδιά, τους μελλοντικούς ενήλικες , το μήνυμα της άθλησης που δεν πρέπει να λείπει από τη ζωή και την καθημερινότητά τους ποτέ και εξήρε τη σημασία της άσκησης για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας ήταν διάχυτο σε ολόκληρη την παρουσίασή του, στην οποία πρόβαλλε ολιγόλεπτο δείγμα των επιδόσεών του, της καθημερινής του εξάσκησης και της ζωής ενός αθλητή, με όποιες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει .

Το μήνυμα ζωής που μετέφερε ο αθλητής, ήταν πολύ δυνατό και βρήκε άμεσα ανταπόκριση στους μικρούς μαθητές που εντυπωσιασμένοι παρακολουθούσαν με προσοχή . Στη συνέχεια έκανε επίδειξη του αγωνίσματός του και δέχτηκε ερωτήσεις από μαθητές και δασκάλους.

Η πρόταση του άμισθου σύμβουλου σε θέματα ΑΜΕΑ  κ. Παπανικολόπουλου Γεώργιου, υιοθετήθηκε αμέσως από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Πρόεδρό της και Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Μεσσαλά και υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αξιοποιώντας  την άμεση επικοινωνία  Δήμου και κ. Χρονόπουλου στο πλαίσιο προσφοράς του στην κοινωνία.

Η εκδήλωση ήταν η αρχή μιας συνεργασίας, που θα επαναληφθεί και σήμερα σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ο κ. Χρονόπουλος θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τα μεγαλύτερα παιδιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος