FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος συναντά τον Διονύση Σολωμό: Τίμησαν τον Ηλείο μουσικοσυνθέτη στη Ζάκυνθο σε μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση

Ημερομηνία: 13-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70959″ img_size=”full”][vc_column_text]Με ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο ταξίδι στην μουσική και την ποίηση που ξύπνησε μοναδικές μνήμες, πρόσφερε σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες του νησιού η μουσικοχορευτική παράσταση που πραγματοποίησε στη Ζάκυνθο, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος “Μανώλιες”.
Μια εκδήλωση όπου ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος συναντά τον Διονύσιο Σολωμό. Γεμάτη με ακούσματα μελοποιημένα από τον Τιμόθεο Αρβανιτάκη σε ποίηση του εθνικού μας Ποιητή και ακούσματα του Ηλία Ανδριόπουλου. Μια εκδήλωση με διαφορετικά μουσικά ακούσματα, που ξεκίνησε με χορούς από την ομάδα χορευτικού τμήματος του “Ατζάρντο” του συλλόγου “Μανώλιες” με χοροδιδάσκαλο την Αθηνά Δεπόντη – Σέλληνα και συνέχισε με το Φωνητικό σύνολο Ζακύνθου υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Μαρίνου και τη χορωδία “Το Φιόρο του Λεβάντε” υπο τη διεύθυνση του Διονύση Μαλλιά.

Η συναυλία αυτή, πήρε τη μορφή αφιερώματος στο σπουδαίο συνθέτη, ξεδίπλωσε μία διαδρομή, ένα μουσικό ταξίδι μέσα από το έργο του, καταγράφοντας τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της καλλιτεχνικής του πορείας. Έτσι, στην όμορφη αυτή βραδιά το κοινό σιγοτραγούδησε και θυμήθηκε αγαπημένα τραγούδια.
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση του Ηλία Ανδριόπουλου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Μανώλιες” για την προσφορά του στο Ελληνικό Πεντάγραμμο με το συνθέτη να μοιράζεται αναμνήσεις με το κοινό λέγοντας “Να ανοίξουμε το ραδιόφωνο θυμάμαι να λέει ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρός να ακούσουμε Ζακυνθινές καντάδες.

Η Επτανησιακή μουσική αντιστάθμιζε τότε μιας χαμηλής ποιότητας λαϊκών δήθεν τραγουδιών που μετέδιδαν ακατάπαυστα τα ραδιόφωνα της επαρχίας τα οποία δεν μου άρεσαν. Θυμάμαι πως οι ήχοι και η οι απόηχοι που μας ερχόντουσαν απέναντι δρόσιζαν την ψυχή μας και μας γέμιζα ομορφιά και αισθητική ευχαρίστηση. Αυτά υπήρξαν για εμένα ευεργετικά γιατί μετεξελίχθησαν αργότερα σε λεπτές και γόνιμες επιρροές στο έργο της μουσικής μου. Το μυστικό για έναν δημιουργό είναι να μεταμορφώνει, να αναπλάθει αυτές τις επιρροές μέσα από τα δικά του φίλτρα σε κάτι εντελώς διαφορετικό, καινούργιο και σύγχρονο”.

Πηγή: Imerazante.gr

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot