FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δ. Μπέλτσος ενημέρωσε το Γυμνάσιο Επιταλίου για τα οφέλη της ανακύκλωσης

Ημερομηνία: 04-05-2017 | Συντάκτης:

Ενημέρωση για τη σημασία της ανακύκλωσης έκανε χθες στο Γυμνάσιο Επιταλίου, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεράνιου, κ. Τσαγκρή και κ. Πρίνου.

Ο αντιδήμαρχος, αφού απέσπασε τον έπαινο του διευθυντή του σχολείου κ. Χαραλαμπάκη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στο να λυτρωθεί ο Δήμος από τη μάστιγα των σκουπιδιών, ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα δημιουργηθεί πράσινο σημείο και στο Επιτάλιο ενώ μεγάλος του στόχος είναι σε λίγους μήνες ο Δήμος να έχει το δικό του εργοστάσιο ανακύκλωσης (ΚΔΑΥ).

Απάντησε σε ερωτήματα μαθητών και καθηγητών που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου, όπως τα σκουπίδια στο Ποτόκι, το εργοστάσιο πυρήνα που ρυπαίνει την περιοχή, και την αποξηρανθείσα λίμνη Αγουλινίτσας. Για το Ποτόκι ανέφερε πως αναμένουν απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου στην πρόταση του Δήμου για άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων εκ των οποίων το 40% περίπου θα επαναχρησιμοποιηθεί ως κομπόστ.

Για το εργοστάσιο απόρησε κι ο ίδιος πως είναι δυνατόν η ίδια περιοχή να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για αγροτική και βιομηχανική χρήση… Για την επαναδημιουργία τμήματος της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας που αποτελεί πόθο όλων των κατοίκων της περιοχής παρότρυνε την περιβαλλοντική ομάδα του γυμνασίου Επιταλίου να συνεχίσει την προσπάθειά της για την ανάδειξη του ζητήματος. Ο κ. Μπέλτσος, μοίρασε ακόμα, σακούλες ανακύκλωσης σε όλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος