FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης στο ΕΠΑΛ Κρεστένων: Περιοδεία του Ηλείου υφυπουργού Παιδείας σε σχολικές μονάδες της Ηλείας

Ημερομηνία: 03-05-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”59220″ img_size=”full”][vc_column_text]Το ΕΠΑΛ Κρεστένων επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30/4 ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης,  συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλο. Ο κ. Μπαξεβανάκης συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του σχολείου Ελένη Σκάζα και με τους εκπαιδευτικούς και είχε μαζί τους εκτενή συζήτηση.

Στη διάρκεια της συζήτησης, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στην προσπάθεια για τη στήριξη και την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, με στόχο να γίνει το ΕΠΑΛ ένα ελκυστικό σχολείο που θα αποτελεί επιλογή για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Αναφέρθηκε στο σύνολο των θεσμικών αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί για τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δυνατοτήτων των μαθητών με την αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑΛ, τη διεύρυνση της πρόσβασης σε ΤΕΙ (ποσοστό 20%) και σε Πανεπιστήμια (ποσοστό 5%) και τη συμμετοχή των αποφοίτων στο «Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας», το οποίο συμβάλλει στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ και διεξάγεται φέτος για δεύτερη χρονιά με εξαιρετική επιτυχία.

Ο κ. Μπαξεβανάκης επισήμανε επίσης την έναρξη του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», που στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Επαγγελματικά Λύκεια με ενισχυτική διδασκαλία στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά, καθώς και με την πρόσληψη ψυχολόγων σε όλα τα ΕΠΑΛ για την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών. Υπογράμμισε, επίσης,  την έναρξη του προγράμματος για την ανασύνταξη των αναλυτικών προγραμμάτων και τη συγγραφή νέων βιβλίων για όλες τις ειδικότητες, πρόγραμμα για το οποίο έχει εξασφαλιστεί πλήρης χρηματοδότηση. Τόνισε, τέλος, την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 70 εκ. € με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού εξοπλισμού σε όλες τις σχολικές μονάδες καθώς και εργαστηριακού εξοπλισμού στα ΕΠΑΛ και στα Δημόσια ΙΕΚ.

Σε ΙΕΚ και ΣΔΕ

Το Δημόσιο ΙΕΚ της Αμαλιάδας και το παράρτημα που λειτουργεί στα Λεχαινά επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30/4 ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Ο κ. Μπαξεβανάκης συναντήθηκε και συζήτησε με τον Διευθυντή Δημήτρη Βουδούρη, με εκπαιδευτές και με τους καταρτιζόμενους. Στα Λεχαινά ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λεχαινών Παναγιώτης Βατσής. Στη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε η εξαιρετική λειτουργία των τμημάτων που λειτουργούν και στις δύο πόλεις, καθώς και άψογη συνεργασία των δομών κατάρτισης με τους αντίστοιχους Δήμους Ήλιδας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ενώ στα Λεχαινά επιβεβαιώθηκε η αρμονική συνύπαρξη του ΙΕΚ με το συστεγαζόμενο ΕΠΑΛ. Η επίσκεψη επιβεβαίωσε ότι η απόφαση του Υφυπουργού για τη λειτουργία των δύο ειδικοτήτων από φέτος στα Λεχαινά δικαιώθηκε από τις εξελίξεις και τη μεγάλη συμμετοχή των καταρτιζόμενων.

Στην Αμαλιάδα ο Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε και το τμήμα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου που ιδρύθηκε και λειτουργεί φέτος για πρώτη χρονιά στην Αμαλιάδα. Συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δημήτρη Αγγελόπουλο, καθώς και με τους εκπαιδευόμενους και διαπίστωσε την καλή λειτουργία της νέας δομής. Ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στην προσπάθεια για τη στήριξη και την αναβάθμιση των δημόσιων δομών της μη τυπικής εκπαίδευσης. Κοινή ήταν η διαπίστωση όλων ότι η δημιουργία του ΣΔΕ στην Αμαλιάδα ήταν απόλυτα αναγκαία και εξαιρετικά χρήσιμη για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση που υπέγραψε ο ίδιος για τη λειτουργία από το νέο σχολικό έτος και νέων τμημάτων του ΣΔΕ σε Ζαχάρω και Βάρδα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot