FOLLOW US: facebook twitter

Ο δήμος Ήλιδας τίμησε τους απόδημους για την προσφορά τους: Με επιτυχία το 3ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 31-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”67332″ img_size=”full”][vc_column_text]Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου το 3ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ, που διεξήχθη –όπως κάθε χρόνο– στον κήπο της ιστορικής οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατά την σύντομή ομιλία του, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους απόδημους Ηλείου, αλλά και τους επίσημους καλεσμένους της βραδιάς, μεταξύ των οποίων εφέτος ήταν και η ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού πάνω σε θέματα απόδημου Ελληνισμού κα Κατερίνα Παναγοπούλου.

Ειδικότερα παρά την τροποποίηση του προγράμματος λόγω του Εθνικού πένθους και την μη πραγματοποίηση του καλλιτεχνικού σκέλους του ανταμώματος, οι Ηλείοι ομογενείς αγκάλιασαν τον θεσμό και κατέκλυσαν τον κήπο του Τατανείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ήλιδας τίμησε με ειδική διάκριση για την κοινωνική της προσφορά την κα Παναγοπούλου, στην οποία προσέφερε και βιβλίο του Νίκου Γιαλούρη για την Αρχαία Ήλιδα.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος στην ομιλία του καλωσόρισε τους ομογενείς και επίσημους προσκεκλημένους του όπως είπε χαρακτηριστικά ως δήμαρχος Ήλιδας, «διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών αγώνων η οποία στάθηκε για περισσότερα από 900 χρόνια, σαν φάρος ένωσης και Παιδείας του Οικουμενικού Ελληνισμού και  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά των αποδήμων τονίζοντας ότι «τους λογαριάζουμε σαν πραγματικούς μας γείτονες και εκείνοι από την πλευρά τους θα πρέπει να έχουν τον ρόλο του Πρεσβευτή του νέου μηνύματος που έχει να στείλει η Πατρίδα για να δράσουμε ενωμένοι με σχέδιο» και γι αυτό τον λόγο προσκάλεσε και την κ. Κατερίνα Παναγοπούλου όπου διαπίστωσε ότι οι απόψεις τους ταιριάζουν. .

«Έχω θέσει σκοπό της ζωής μου, την αναγέννηση του ενιαίου Ολυμπιακού χώρου και σας καλώ να δηλώσετε συμμετοχή στην Πανηλειακή Κοινότητα Οικουμενικού Ελληνισμού την ίδρυση της οποίας θα φέρω προς συζήτηση, ανάλογα με το ενδιαφέρον σας, στο πρώτο Φθινοπωρινό Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την πλήρη ενεργοποίηση δυνάμεων και τη δυναμική διεκδίκηση του κοινού μας συμφέροντος.

Μια μεγάλη ενότητα όλων των γενεών, όλων των εμπειριών, γνώσεων και δυνατοτήτων.»

Βραβεύσεις των αποδήμων

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του επίτιμου προέδρου της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής– Καναδά κ. Κωνσταντίνου Κουτρουμπή, για την πολυετή προσφορά του στην ομογένεια και την ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα. Ο κ. Κουτρουμπής με δάκρυα στα μάτια αφιέρωσε το βραβείο στους δύο γιους του που έφυγαν από τη ζωή.

Επίσης, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στην Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής  – Καναδά και στον Πανηλειακό Σύλλογο Νέας Υόρκης για την κοινωνική τους προσφορά και συγκεκριμένα τις δωρεές υπερηχογράφου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, απινιδωτή στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου και βρογχοσκοπίου για το Νοσηλευτική Μονάδα Ηλείας.

Τα βραβεία παρέλαβαν για την Πανηλειακή Ομοσπονδία ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Παπαδάκος και τα μέλη του Συμβουλίου Νικόλαος Σινόπουλος και Σταύρος Μητρόπουλος και για τον Σύλλογο Νέας Υόρκης τα μέλη του Συμβουλίου Παναγιώτα Διαμαντοπούλου –Πατλιά και Δήμητρα Βούλγαρη –Σινοπούλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφηγηματικό δρώμενο με αναδρομή στη μετανάστευση των Ηλείων στην Αυστραλία και την Ευρώπη, από την Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας.

Το Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας, πρώην Βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διονύσιος Καλαματιανός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Σωτήρης Παπασωτηρίου, ο Διοικητής της Υγειονομικής Μονάδας Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Λεωνίδας Βαρουξής, ο Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος, ο Κύπριος επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΘΑΝΑΤΩΝ κ. Μάκης Χαβάτζιας, ο πρώην Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Κράλλης, σύσσωμη η Δημοτική αρχή του Δήμου Ήλιδας, αλλά και πλήθος εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων, αρχών και φορέων της περιοχής.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot