FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ανδρέας Μαρίνος για την γιορτή της γυναίκας

Ημερομηνία: 07-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε ανάμνηση της διαμαρτυρίας για καλύτερες συνθήκες εργασίας που έγινε το 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη.

Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει σημαντικά βήματα  για την βελτίωση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία

Η σημερινή ημέρα βρίσκει τη γυναίκα, στα περισσότερα κράτη του αναπτυγμένου κόσμου, σε ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας και μάλιστα θέσεις ευθύνηςσυμβάλλοντας τα μέγιστα στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ζωή των λαών.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα προοδευτικό νομοθετικό πλαίσιο για την οικογένεια, την εργασία και την ισότητα των δύο φύλων. Η κρίση όμως που βιώνει η χώρα μας πλήττει και την ισότητα και ακυρώνει στην πράξη  εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι γυναίκες αποτελούν πλειονότητα στις χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, βιώνουν μεγαλύτερη ανεργία, εργασιακή ανασφάλεια, διακρίσεις, ανισότητα, σεξουαλική παρενόχληση και βία.

Παρόλο που τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, η ισότητα των φύλων δεν έχει επιτευχθεί πλήρως ακόμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας παρέχει, την ευκαιρία, ακόμη δε περισσότερο μας επιβάλλει το χρέος,  ν’ αναλογισθούμε τις ευθύνες που αντιστοιχούν στον καθένα μας,  για το  έλλειμμα ως προς την πλήρη αξιοποίηση της Γυναίκας και ας μη μείνει  μια συνηθισμένη επέτειος, να  αποτελέσει την αφετηρία  για την συμπλήρωση όλων των θεσμικών κενών που εμποδίζουν την πλήρη ανάδειξη της προσωπικότητάς  και των δεξιοτήτων της.

Σήμερα ας γιορτάζουμε τη γυναίκα  ως μητέρα, ως σύζυγο, ως κόρη, ως αδερφή  που  της οφείλουμε την αγάπη και τον απόλυτο σεβασμό μας, να αναγνωρίσουμε τους πολλαπλούς δύσκολους ρόλους που έχει επωμιστεί, να αναλογιστούμε τα σημαντικά βήματα, που έχουν γίνει με συνεχείς αγώνες για την ισοτιμία των δύο φύλων και τέλος ως κοινωνία, να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα της επιτρέψουν να δώσει ένα δυναμικό παρόν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

 

Ανδρέας Μαρίνος

Τ. Βουλευτής  Νέας Δημοκρατίας

Νομού Ηλείας.       


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος