FOLLOW US: facebook twitter

Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου: Διέσχισαν το φαράγγι του Αλογοθέτη

Ημερομηνία: 26-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40285″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο εκπληκτικής ομορφιάς και όχι πολύ γνωστό  Φαράγγι του Αλογοθέτη που ονομάζεται έτσι γιατί εκεί στρατοπέδευαν τα άλογα ,το μεγαλύτερο κλειστού τύπου φαράγγι της Ηλείας  μήκους 12,7 χιλιομέτρων, διέσχισαν την περασμένη Κυριακή   τα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου.

Αυτή ήταν η πρώτη εξόρμηση του ΕΟΣ Πύργου για την νέα ορειβατική περίοδο και αποφάσισαν να κάνουν την αρχή στο φαράγγι του Αλογοθέτη, πορεία περίπου 4,5 ωρών, μέτριας δυσκολίας, ενώ υπήρξε και μικρότερη διαδρομή, μικρότερης δυσκολίας.

Μια εξαιρετική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν, με εκπληκτικές εικόνες από την παρθένα φύση της περιοχής, οι πεζοπόροι ξεκίνησαν από την Νεμούτα και κατέληξαν στην Κάμενα,  αφού το φαράγγι του Αλογοθέτη αν και είναι από τα ομορφότερα της Ηλείας, δεν είναι από εκείνα που διασχίζονται συχνά και μπαίνουν στο πρόγραμμα των εξορμήσεων ορειβατών και πεζοπόρων.

Και από τις δύο πλευρές του αναπτύσσονται εντυπωσιακά κατακόρυφα γκρεμνά που σε πολλά σημεία φτάνουν τα 30 μέτρα ύψος. Το μήκος του φτάνει τα 12,5 χλμ. και η υψομετρική διαφορά μεταξύ εισόδου – εξόδου είναι 250 μέτρα. Το φαράγγι είναι πυκνό από βλάστηση, αποτελείται από ασβεστολιθικά και κροκαλοπαγη και μολασσα πετρώματα και κατά μήκος του υπάρχουν πολλές μικρές σπηλιές. Αποτελεί χώρο φωλιάσματος και τροφοληψίας πολλών πτηνών, κυρίως αρπακτικών, γι’ αυτόν το λόγο θεωρείται σημαντική περιοχή από ορνιθολογική άποψη.

Τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου απόλαυσαν την ορειβασία, αν και σε πολλά σημεία χρειαζόταν αναρρίχηση με σκοινιά και έγιναν ένα με τη φύση…[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1506393494367-e4f799b9-cef4-8″ include=”40287,40288,40289″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot