FOLLOW US: facebook twitter

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε και σε ποιους καταβάλλονται οι πληρωμές των ενισχύσεων

Ημερομηνία: 12-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13459″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία και ο έλεγχος των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε η πληρωμή των ενισχύσεων να είναι δυνατή εντός του τρέχοντος έτους. Η τήρηση των παραπάνω προθεσμιών φαίνεται απολύτως εφικτή, καθώς η επεξεργασία και διόρθωση των στοιχείων των 665.000 δηλώσεων έχει ολοκληρωθεί.

Εμφανής είναι η ικανοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την επιτάχυνση και τα καλά αποτελέσματα της διαδικασίας αποσφαλμάτωσης των δηλώσεων, επιτυχία που αποδίδουν τόσο στον Φορέα Συντονισμού, για τη διάθεση του νέου πληροφοριακού συστήματος και στα ΚΥΔ για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, όσο βέβαια και στην έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση από πλευράς του υπηρεσιακού μηχανισμού του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του Οργανισμού προβλέπει:

Βασική Ενίσχυση & Πρασίνισμα

Για τις δύο πιο σημαντικές ενισχύσεις, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την πληρωμή προκαταβολής του 50% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης (ΔΒΕ) μέσα στον προσεχή Οκτώβριο και την αποπληρωμή του συνόλου της Βασικής Ενίσχυσης και του Πρασινίσματος έως το τέλος του έτους, για το σύνολο των 600.000 περίπου δικαιούχων ΔΒΕ.

Μεταβιβάσεις ΔΒΕ

Για τους αποδέκτες ΔΒΕ μέσω μεταβίβασης, τόσο η πληρωμή της προκαταβολής όσο και η εξόφληση συναρτάται με την έγκριση του αιτήματος μεταβίβασης από τον Οργανισμό. Σχεδόν 65.000 αιτήματα μεταβιβάσεων υποβλήθηκαν τη φετινή χρονιά, τα οποία και εξετάζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Παρά τον μεγάλο αριθμό, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού διαβεβαιώνουν ότι το σύνολο των αιτημάτων θα έχει εξεταστεί εγκαίρως, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα κατά τις πληρωμές, καθώς ήδη το 65% των αιτημάτων έχει εξεταστεί και εγκριθεί.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot