FOLLOW US: facebook twitter

«Ονειροδρόμιο»: Αυλαία με νέα προγράμματα θεατρικής αγωγής και καλλιτεχνικής έκφρασης

Ημερομηνία: 24-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39875″ img_size=”full”][vc_column_text]Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο»

Το Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» ανοίγει αυλαία για μια ακόμη χρονιά και υποδέχεται τους φίλους του με νέα ολοκληρωμένα προγράμματα θεατρικής αγωγής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Στο «Ονειροδρόμιο» τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τους αυτοσχεδιασμούς, τα παιχνίδια ρόλων, την παντομίμα, το σωματικό θέατρο, τις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, τις ασκήσεις ρυθμού, εμπιστοσύνης, συγκέντρωσης, μνήμης, τα μουσικοκινητικά παιχνίδια, τη διερευνητική δραματοποίηση, το παραμύθι και τα παιχνίδια μυθοπλασίας, τις δημιουργικές κατασκευές και πολλά ακόμη, μαθαίνουν να εκφράζουν δημιουργικά την ενέργειά τους, να εξωτερικεύουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, με τρόπο που να ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αυτογνωσία τους. Παράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας, ενισχύονται οι επικοινωνιακές τους ικανότητες, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επιλύουν συγκρούσεις, ενθαρρύνεται η ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ο κριτικός στοχασμός, καλλιεργούνται η φαντασία, η συναισθηματική νοημοσύνη και η ικανότητα ενσυναίσθησης.

Τα προγράμματα που εφαρμόζονται στο «Ονειροδρόμιο» προάγουν την Τέχνη ως παιδαγωγικό μέσον και στηρίζονται στις πιο σύγχρονες μεθόδους της Παιδαγωγικής του Θεάτρου, του Θεατρικού Παιχνιδιού και του Εκπαιδευτικοού Δράματος. Όπως μας είπε η κα Πετροπούλου, «απαραίτητο χαρακτηριστικό του καλού εμψυχωτή είναι και η ιδιότητά του ως θεατροπαιδαγωγός, η μόνη ικανή να τον εφοδιάσει με μια άρτια επιστημονική κατάρτιση και επάρκεια και αυτή ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο θεατρικό παιχνίδι –ως σύγχρονο παιδαγωγικό μέσον βιωματικής μάθησης- και της απλής δημιουργικής απασχόλησης».

Τα παιδιά μέσα από τις αρχές της βιωματικής ομαδοσυνεργατικής μάθησης, προσεγγίζουν διαθεματικά πολλές μορφές τέχνης, μυθολογία, λογοτεχνία, θεατρικά κείμενα, ποίηση, λαϊκά δρώμενα, έχοντας την ευκαιρία να αποδώσουν όσα εκφράζει ένα έργο τέχνης, με το δικό τους μοναδικό τρόπο και να τους προσδώσουν νέες διαστάσεις. Η ουσιαστική γνωριμία και η επαφή του παιδιού με τον κόσμο της τέχνης, συντελεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη γνωσιακή και ψυχοσωματική του εξέλιξη.

Τμήμα ενηλίκων

Φέτος ξεκινάμε με πολύ ενθουσιασμό στο «Ονειροδρόμιο» ένα καινούριο τμήμα, το τμήμα ενηλίκων. Ένα ταξίδι αναζήτησης, ενδοσκόπησης, αυτοέκφρασης, με όχημα το θέατρο αυτό το συμμετοχικό μέσο ποίησης και ανάπλασης της καθημερινότητας.

Σας περιμένουμε να συν-ταξιδέψουμε, να τυλίξουμε και να ξετυλίξουμε το δικό μας κουβάρι, των μοναδικών προσωπικών ονειροπλασιών.

Υπεύθυνη των θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων είναι η Βίκυ Πετροπούλου, θεατρολόγος-θεατροπαιδαγωγός, αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού (Εκπαίδευση στο Θέατρο της Ημέρας με δάσκαλο τον «πατέρα» του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκη Κουρεντζή) και Κοινωνική Λειτουργός. Έχει επίσης παρακολουθήσει επί σειρά ετών πλήθος σεμιναρίων (Θέατρο Ντοκουμέντο, Μουσικοκινητική, Κουκλοθέατρο, δημιουργική γραφή, κλπ.) και έχει επίσης εκπαιδευτεί στη Δραματοθεραπεία.

Εγγραφές: από Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 18:30 – 20:30.

Τηλ. Επικοινωνίας (απογευματινές ώρες): 26210-20208 και 6981044266.

Διεύθυνση: Παπαφλέσσα 33, Πύργος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot