FOLLOW US: facebook twitter

Ομορφιά & Υγεία: Μπαχαρικά που… αδυνατίζουν!

Ημερομηνία: 01-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Υγεία

Κανέλα
Η κανέλα μπορεί να προσθέσει πολλά στο φαγητό ή το ρόφημά μας… Άρωμα, γεύση και η λίστα δε σταματάει εδώ. Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα βοηθάει σημαντικά στη μεταφορά της γλυκόζης, περιορίζοντας έτσι την αύξηση της ινσουλίνης (η οποία αποθηκεύει το λίπος) μετά το γεύμα.

Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό μπαχαρικό που μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων κατά 30% και μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί με διάφορους γαστρονομικούς τρόπους! Στο αλμυρό για λίγη γεύση, στο γλυκό για άρωμα και στο ρόφημα για τις ευεργετικές, κατασταλτικές και χαλαρωτικές ιδιότητές του.
Δοκίμασε για πρωινό γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, βρώμη και κανέλα, σαν σνακ ένα μήλο πασπαλισμένο με κανέλα και λίγο μέλι ή πρόσθεσε λίγη στον καφέ και το τσάι σου

Σκόνη Τσίλι
Το τσίλι ενθαρρύνει τον οργανισμό μας να κάψει θερμίδες και λίπος! Χάρη στην καψαϊκίνη (το βασικό συστατικό που δίνει έντονη γεύση), μπορεί και κινητοποιεί το μεταβολισμό. Αρκεί μία μόνο μικρή μερίδα, αφού δε γίνεται άλλωστε να προσθέσουμε πολύ στο φαγητό μας, για να αυξήσει την οξείδωση των λιπών σε αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας.

Ακόμη, η σκόνη τσίλι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη. Μήπως λοιπόν να το ξανασκεφτείς για τα καυτερά;

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot