FOLLOW US: facebook twitter

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Στο πλευρό του ΤΕΙ και των σταφιδοπαραγωγών

Ημερομηνία: 24-05-2018 | Συντάκτης:

Για τη στήριξη του ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδας και τις προσπάθειες υπέρ των σταφιδοπαραγωγών που αντιμετώπισαν θέματα με τη στρεμματική ενίσχυση, μίλησε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος.

Χθες είχε δύο συναντήσεις για τα παραπάνω θέματα. Η πρώτη με το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών του Τμήματος ΤΕΙ Αμαλιάδας.  Οι σπουδαστές ζήτησαν τη βοήθεια της Ομάδας Παραγωγών για να καλλιεργήσουν στα θερμοκήπια του τμήματος τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Όπως τόνισε ο κ. Βαλιανάτος, η Ομάδα θα προσφέρει τους γεωπόνους της και τα απαραίτητα υλικά προκειμένου να στηρίξει τους αυριανούς επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα.

Στη δεύτερη συνάντηση με τους σταφιδοπαραγωγούς καταγράφησαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την στρεμματική ενίσχυση. Θέματα που θα τεθούν επι τάπητος σε συνάντηση με τους παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα. Τα κυριότερα προβλήματα, που καταγράφηκαν είναι τα εξής: Πολλοί παραγωγοί δεν έπιασαν το πλαφόν των 150 κιλών ανά στρέμμα και έμειναν εκτός ενίσχυσης. Επίσης αρκετοί παραγωγοί έμειναν εκτός λόγω τηλεπισκόπησης και θα γίνει περαιτέρω έλεγχος. Επίσης κάποιοι παραγωγοί προσκόμησαν τιμολόγια από μη εγκεκριμένους μεταποιητές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος