FOLLOW US: facebook twitter

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Στο επίκεντρο οι ζημιές στη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο

Ημερομηνία: 20-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Η καταγραφή των ζημιών από το πέρασμα της “Νεφέλης” στην Ηλεία απασχόλησε τη σύσκεψη που προκάλεσε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, στο εργατικό κέντρο της πόλης, το βράδυ της Τετάρτης. Οι νεότερες εκτιμήσεις για το μέγεθος της ζημιάς κάνουν λόγο για 40 με 50% στην καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας και στο 30 με 40% στη σταφίδα κατά μέσο όρο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί με ζημιά που ξεπερνά το 80% και αγγίζει και το 100% με ολοκληρωτική καταστροφή για τους παραγωγούς, που δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ απο την καλλιέργειά τους.

Οι εκτιμήσεις των γεωπόνων του ΕΛΓΑ έχουν ξεκινήσει με καλό ρυθμό στην περιοχή του Κάμπου της Ηλείας, ενώ από την Πέμπτη ξεκίνησαν και στην περιοχή του δήμου Ήλιδας. Εκπρόσωποι της Ομάδας Παραγωγών αναμένεται να επισκεφθεί στην Πάτρα, τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Γιώργο Κεχαγιά, για να έχουν ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εκτιμήσεων αλλά και γενικότερα των διαδικασιών, που θα πρέπει να επισπευτούν ώστε να μην καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις.

Σε ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης και αφορά την παραλαβή της Κορινθιακής σταφίδας απο την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, ο πρόεδρος και του ΔΣ, έδωσαν τις απαραίτητες κατευθύνσεις στους παραγωγούς, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία νωρίτερα και περί τα μέσα Αυγούστου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος