FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οχτώ μετάλλια ο απολογισμός της Ελλάδας

Ημερομηνία: 12-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 12η ΗΜΕΡΑ / ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες να ανέβουν στο βάθρο της Ελίνας Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού (9η θέση) και του ελληνικού διδύμου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου στον τελικό του ντουέτου καλλιτεχνικής κολύμβησης (6η θέση), η Ελλάδα ολοκλήρωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με οκτώ μετάλλια στις αποσκευές της.  Η Ελλάδα αποχώρησε από την Πόλη του Φωτός με διπλάσια μετάλλια από ότι στο Τόκιο το 2021 (8), ισοφάρισε την συγκομιδή της Ατλάντα το 1996 και πλέον στην τρίτη θέση με τις καλύτερες επιδόσεις μπαίνει και το “Παρίσι 2024”.

Θυμίζουμε ότι τα οκτώ “γαλανόλευκα” μετάλλια ήρθαν από τους: Μίλτο Τεντόγλου (χρυσό στο μήκος), Απόστολο Χρήστου (ασημένιο στα 100μ. ύπτιο), Εμμανουήλ Καραλή (χάλκινο στο επί κοντώ), Θοδωρή Τσελίδη (χάλκινο στο τζούντο), Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών), Κοντού/Φίτσιου (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών), Λευτέρη Πετρούνια (χάλκινο στους κρίκους) και Νταουρέν Κουρουγκλίεβ (χάλκινο στην κατηγορία των 86 κιλών της ελευθέρας πάλης).

Φωτο: segas.gr – ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot