FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκε η 14η Έκθεση τέχνης Ηλείων καλλιτεχνών στην Κουρούτα

Ημερομηνία: 23-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

kourouta-14ekthesi-texnis2

Δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες κυρίως για παιδιά, ολοκληρώθηκε στην πλατεία της Κουρούτας για  14ησυνεχόμενη χρονιά η Έκθεση Τέχνης Ηλείων, που διαδέχθηκε την επίσης πολύ επιτυχημένη Έκθεση βιβλίου.

Ó÷Ýäéï 1

Την έκθεση διοργανώνει όπως πάντα ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, με την συμμετοχή και της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης σε αρκετές δράσεις,  δίνοντας την ευκαιρία σε Ηλείους που ασχολούνται με την τέχνη να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους και να την αναδείξουν στο ευρύ κοινό.

kourouta-14ekthesi-texnis4

Η φετινή έκθεση άνοιξε τις πύλες της ανήμερα τη γιορτή της Παναγίας, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου με την συμμετοχή 12 εκθετών Ηλείων καλλιτεχνών που παρουσιάσουν έργα ζωγραφικής, χειροποίητα διακοσμητικά, έργα αγγειοπλαστικής και χειροποίητα κοσμήματα.

kourouta-14ekthesi-texnis6

Την προτελευταία μέρα μάλιστα, πολύ το χάρηκαν τα παιδιά, αφού ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας μαζί με την παιδική ομάδα ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης και υπεύθυνο καλλιτέχνη και δάσκαλο ζωγραφικής τον Κρίστο Ντιφριμ Χάσα και το ΚΔΑΠ  “Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ” με υπεύθυνη την Εβίτα Σκλάβου και την εκπαιδευτικό Αρτεμίσα Χάσα, όπως και το κέντρο Δοτών Μυελού των οστών ΧΑΡΙΖΩ ΖΩΗ, διοργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση. Μικροί και μεγάλοι, επισκέπτες της έκθεσης αλλά και τουρίστες, δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στην δημιουργία τέχνης με διάφορες τεχνικές, όπως ζωγραφική και γλυπτική.

kourouta-14ekthesi-texnis

Παράλληλα στον ίδιο χώρο έγινε έκθεση των μικρών καλλιτεχνών του παιδικού τμήματος  ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. Ένα υπέροχο και δημιουργικό απόγευμα που για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο σημαντική είναι η τέχνη και πόση ψυχική ανάταση χαρίζει και μάλιστα ως αντίδοτο στην κρίση. Τέτοιες δραστηριότητες αλλά και τέτοιες εκθέσεις καλλιτεχνών, προβάλλουν το δημιουργικό πνεύμα   και την ελεύθερη καλλιτεχνική διάθεση, δίνοντας βήμα και ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες…

kourouta-14ekthesi-texnis3

Φωτογραφίες: Κρίστο Χάσα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος