FOLLOW US: facebook twitter

Οι πυροσβέστες έδωσαν αίμα για τους πυρόπληκτους της Αττικής από την Π.Υ. Πύργου και τα Π.Κ. Κρεστένων και Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 02-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”67556″ img_size=”full”][vc_column_text]Κάθε μέρα δίνουν μάχες σε πυρκαγιές, πλημμύρες, διασώσεις και πολλά άλλα περιστατικά που όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια. Μετά την τραγωδία της Αττικής δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι. Πέρα από το υπηρεσιακό καθήκον υπάρχει και ο ανθρωπισμός και ας είναι όλες οι φορές που οι δύο έννοιες αυτές συμπορεύονται. Οι πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Κρέστενας και Αρχ. Ολυμπίας, ένωσαν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους και προσέφεραν αίμα για όσους έχουν ανάγκη μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και το Νέο Βουτζά. Χθες το πρωί μετέβησαν στο Σταθμό Αιμοδοσίας Πύργου και προσφέραν αίμα για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν στα νοσοκομεία της Αθήνας, εγκαυματίες από την πυρκαγιά.

Ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Καραμαλίκης τόνισε σε δηλώσεις του ότι «… προβήκαμε σε αυτή τη κίνηση ανθρωπιάς συμπαραστεκόμενοι στους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ανατολική Αττική. Ο νομός Ηλείας είναι ένας νομός ο οποίος έχει περάσει από το στάδιο αυτό. Είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι και δεν θέλαμε να το δούμε αυτό, ούτε στα όνειρα μας. Παρόλα αυτά η πραγματικότητα μας ξεπερνά. Γι’ αυτό το λόγο προβήκαμε σε αυτή τη κίνηση ανθρωπιάς για να δείξουμε ότι είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» σχολίασε.

Από την πλευρά της η συντονίστρια – διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα ανέφερε ότι «… οι εργαζόμενοι στην πυροσβεστική, εκτός από το να σβήνουν τις φωτιές, βοηθούν και τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν πληγεί από τη φωτιά. Είναι μία πράξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας και δείχνουν την ευαισθησία τους και με αυτό τον τρόπο και τους ευχαριστούμε, καθώς οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλη ανάγκη σε αίμα, πλάσμα και αιμοπετάλια και ειδικά όσοι είναι στις εντατικές των νοσοκομείων της Αθήνας» σημείωσε.

Η κα Πανέτα δήλωσε πως «… λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Αττική, ήρθαν περίπου 150 άτομα και έδωσαν αίμα που δεν υπήρχε περίπτωση να έρθουν τόσο νωρίς και να το πράξουν. Γι’ αυτό τους ευχαριστώ και θα ήθελα την ευαισθησία που έδειξαν με αφορμή τις πυρκαγιές, να την δείχνουν κάθε φορά και να αιμοδοτούν δύο φορές το χρόνο και να μην υπάρχει πρόβλημα στην χώρα για αίμα» είπε η κα Πανέτα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot