FOLLOW US: facebook twitter

Οι «μπλε φάλαινες» και ο βυθός του διαδικτύου

Ημερομηνία: 16-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Ήταν μια χαρά κοριτσάκι. Τον τελευταίο καιρό όμως η 13χρονη από το μικρό χωριό Γιετκούλ της περιοχής του Τσελιάμπινσκ στη Ρωσία ήταν μέρα νύχτα κολλημένη στον υπολογιστή της, ενώ είχε αρχίσει να γίνεται απόμακρη και μοναχική. Οι γονείς της ανησυχούσαν αλλά αρχικά υπέθεσαν ότι πρόκειται για κάποιο νεανικό έρωτα. Μια μέρα και ενώ βρισκόταν στο σχολείο της, ένιωσε πόνους. Οι δασκάλες κάλεσαν ασθενοφόρο και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν η αστυνομία και η εισαγγελία. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, το παιδί είχε πέσει θύμε της «μπλε φάλαινας».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τον περασμένο Απρίλιο το κορίτσι είχε ήδη ολοκληρώσει όλες τις «οδηγίες»: Από μία φαινομενικά «αθώα» ζωγραφιά μιας μπλε φάλαινας, μέχρι ξυραφιές στο σώμα της. Έμενε μόνο η τελευταία «αποστολή», που θα την οδηγούσε στο θάνατο.

Το κορίτσι σώθηκε από καθαρή τύχη, αφού η δόση των χαπιών που πήρε δεν ήταν θανατηφόρα. Επίσης, με βάση την ανάλυση της αλληλογραφίας που είχε με αυτόν τον αρρωστημένο  άνθρωπο, αποδείχθηκε πως όταν τρόμαξε και θέλησε να κάνει πίσω, η «μπλε φάλαινα» την απείλησε πως αν βγει από το «παιχνίδι» οι δικοί της θα πεθάνουν.

Το ελπιδοφόρο στην όλη υπόθεση εκτός της διάσωσης της μικρής είναι ότι μετά από πολλούς μήνες ερευνών, οι ρωσικές αρχές κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον εγκέφαλο πίσω απ’ αυτό το νοσηρό και θανατηφόρο «παιχνίδι». Πρόκειται για τον 26χρονο Ιλιά Σίντοροφ, ταχυδρόμο στο επάγγελμα, ο οποίος ζει στη Μόσχα. Η στιγμή της σύλληψής του έχει καταγραφεί από τις κάμερες και έτσι μπορεί να δει κανείς με τα ίδια του τα μάτια αυτό το θρασύδειλο πλάσμα και τις θλιβερές αντιδράσεις του όταν οι αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν και τον ανακρίνουν.

Ωστόσο ο κίνδυνος παραμένει καθώς ο σκοτεινός βυθός του διαδικτύου βρίθει από «μπλε φάλαινες». Αποτιμάται βεβαίως θετικά η κινητοποίηση των τοπικών αρχών, αλλά είναι αυτονόητο ότι οι γονείς και κυρίως εκείνοι που έχουν έφηβους, δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Το κακό παραμονεύει μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος