FOLLOW US: facebook twitter

Οι κανόνες του παιχνιδιού

Ημερομηνία: 13-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32865″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίδια μέρη…

Εντάξει, ας το ομολογήσουμε. Τώρα που έπεσε η σκόνη και ο αχός από την συνταρακτική είδηση, μπορούμε να ισχυριστούμε με πάσα βεβαιότητα ότι όλοι, μα όλοι, αιφνιδιάστηκαν από την απόλυση του Μπογδάνου από τον ΣΚΑΪ.

Μα δεν γίνεται να μην αιφνιδιαστείς από κάτι τέτοιο, όταν ο εν λόγω τύπος –να με συγχωρείτε αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη δεν μιλάμε για δημοσιογράφο– έχει πει ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους τα τελευταία χρόνια, χωρίς ποτέ να νιώθει ή να δείχνει την παραμικρή επιφύλαξη ο αθεόφοβος.

Γι’ αυτό μάλλον φαίνεται ότι και ο ίδιος δεν περίμενε αυτήν την τόσο δυσάρεστη για τον ίδιο εξέλιξη. Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι μάλλον έπαιζε με τη φωτιά χωρίς να τον καταλαβαίνει.

Όμως γιατί; Έκανε άσχημα τη δουλειά για την οποία τόσο καλά τον πλήρωναν; Όχι ακριβώς. Η απάντηση είναι τόσο παράδοξη που θα ξενίσει: μάλλον την έκανε τόσο καλά που στο τέλος της ημέρας η ζημία ήταν μεγαλύτερη από το όφελος. Ο Μπογδάνος είναι ένας από τους χιλιάδες κακομοίρηδες εκεί έξω, ο οποίος διαθέτει ένα «εγώ» τελείως αναντίστοιχο του πραγματικού του μεγέθους.

Βρέθηκε στη θέση του παρουσιαστή, όπως βρέθηκε, σε αντίθεση όμως με τους συναδέλφους του στο συγκρότημα (ω, ναι, συγκρότημα είναι κι αυτό), δεν θέλησε ποτέ να υποτάξει αυτό το «εγώ» στην υπηρεσία του «εμείς». Με άλλα λόγια, ήταν τόσο υποκειμενικός, τόσο απίστευτα προκλητικός και ταυτόχρονα τόσο εγωπαθής, που στην πραγματικότητα κάθε δοξασμένη του εμφάνιση στο μεσημεριανάδικο κατέληγε να εκθέτει τον εργοδότη του, αντί για την κυβέρνηση.

Ο μοιραίος ισχυρισμός του Μπογδάνου περί δήθεν πρώην συντρόφων του πρωθυπουργού που επιτέθηκαν στον Παπαδήμο και τα συναφή ήταν απλά μία τυχαία χρονική στιγμή, όπου ο εργοδότης έκρινε ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Ο λόγος είναι ότι παραδοσιακά το σύστημα δεν θέλει αστέρες για την βρώμικη δουλειά, αλλά ανθρώπους που σφάζουν με το μπαμπάκι και παίζουν το παιχνίδι των λέξεων και των εννοιών ακολουθώντας πιστά τους κανόνες. Να μου το θυμηθείτε, ένας τέτοιος θα αναλάβει αργά ή γρήγορα την θέση που χήρεψε, με τη διαφορά ότι πλέον θα ξέρουμε όλοι περί τίνος θα πρόκειται.

ΥΓ. Προσεύχομαι ειλικρινά τώρα που έμεινε άνεργος να αφιερωθεί για λίγο στην ποίηση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot