FOLLOW US: facebook twitter

Οι δημοφιλίες δεν χτίζονται με παχιά λόγια…

Ημερομηνία: 16-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39347″ img_size=”full”][vc_column_text]Από το καλοκαίρι του 2015 όταν αποφασίσαμε να μη διαβούμε την πόρτα εξόδου από το ευρώ και χωρίς πλέον ψευδαισθήσεις και αυταπάτες υπογράψαμε το τρίτο μνημόνιο, θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς ότι η ελληνική οικονομία έχει διανύσει έτη φωτός.

Αν και η κοινωνία εξακολουθεί να στενάζει από τα δυσβάσταχτα μέτρα που επιβλήθηκαν, πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν ότι το φως στην άκρη του τούνελ είναι πλέον ορατό.

Περάσαμε για πρώτη φορά, μετά από οχτώ χρόνια, σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που το β’ εξάμηνο ξεπέρασε σε επιδόσεις και αυτή την οικονομία της ευρωζώνης και η τράπεζα της Ελλάδας προβλέπει για το σύνολο της χρονιάς δυναμική ανάπτυξη με ρυθμούς πάνω από 1,7 % του ΑΕΠ.

Συνιστά όμως, η εντυπωσιακή βελτίωση του κλίματος και η πορεία της οικονομίας, «κρίση καλών ειδήσεων» ανάλογη με αυτήν που επικαλέστηκε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός περιγράφοντας το πορτογαλικό οικονομικό «θαύμα»;

Η δημοτικότητα του Αντόνιο Κόστα έχει απογειωθεί, γιατί, παρά την σθεναρή αντίσταση των θεσμών, απογείωσε την οικονομία της χώρας του, ακυρώνοντας πολλά από τα σκληρά μέτρα που είχαν εφαρμοστεί κατά την διάρκεια των μνημονίων. Ενδεικτικά θα μπορούσε να αναφέρει κανείς τους μισθούς που επέστρεψαν σε επίπεδα προ του «προγράμματος διάσωσης», ενώ έχουν αποκατασταθεί και οι κρατικές συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της διεθνούς ένωσης Θεσσαλονίκης ανήγγειλε ότι ο Αύγουστος του 2018 θα είναι διαφορετικός. Ότι η χώρα θα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια και θα έχει απαλλαγεί από την σκληρή επιτροπεία των θεσμών.

Μένει να δούμε αν οι εξαγγελίες του αυτή την φορά είναι ρεαλιστικές. Και αν η κοινωνία μπορεί να προσδοκά σε μέτρα ανάλογα με αυτά που εφάρμοσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός. Εάν συμβεί αυτό, τότε δικαίως μπορεί να προσδοκά και αυτός σε αντίστοιχη ανάκαμψη της δημοφιλίας του…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot