FOLLOW US: facebook twitter

Οι Δήμαρχοι από το Υπ. Εσωτερικών ζητούν εγγράφως διευκρινίσεις για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Ημερομηνία: 07-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32372″ img_size=”full”][vc_column_text]Πρόσθετες, έγγραφες διευκρινίσεις για το ζήτημα της παραμονής των συμβασιούχων εργατών στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, με νέες συμβάσεις, ζητούν οι δήμαρχοι από το υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα, μετά τη δημοσίευση της κυβερνητικής ρύθμισης σε ΦΕΚ και την αποστολή ερμηνευτικής εγκυκλίου από πλευράς υπουργείου, απασχόλησε την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, με το συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων να καταλήγει στη διατύπωση συγκεκριμένων ερωτημάτων προς το αρμόδιο υπουργείο. Συνοπτικά, η ΚΕΔΕ ζητά, μεταξύ άλλων, να διευκρινιστεί:

Από ποια έσοδα θα καλύπτονται οι συμβάσεις, το κόστος των οποίων υπερβαίνει το ύψος των ανταποδοτικών τελών. Εν προκειμένω, υπενθυμίζεται ότι η προ μηνών κυβερνητική ρύθμιση για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων προέβλεπε ότι σε περίπτωση που οι πόροι από τα ανταποδοτικά τέλη δεν επαρκούν, οι δήμοι θα είχαν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις δαπάνες μισθοδοσίας από κάθε είδους έσοδα. Δεν υπάρχει, όμως, σχετική αναφορά στην τελευταία ρύθμιση.

Αν πρέπει να λυθούν οι συμβάσεις πριν συναφθούν οι νέες. Ο κ. Ζυγούρης εξέφρασε την άποψη ότι οι συμβάσεις λύονται αυτοδίκαια μετά την απόφαση του Ελεγκτικού. Υπάρχουν δήμαρχοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει να λυθούν πρώτα οι συμβάσεις, ειδικά εφόσον είχαν την υπογραφή τους κατά τη σύναψή τους.

Αν οι νέες συμβάσεις θα έχουν αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης του Ελεγκτικού. Σε αντίθετη περίπτωση με ποιο τρόπο θα καλυφθούν οι αποδοχές των εργαζομένων στο διάστημα έως τη σύναψη των νέων συμβάσεων. Επ’ αυτού υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση του αρμόδιου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα των δεδουλευμένων των συμβασιούχων. Ορισμένα από τα σημεία της ρύθμισης που οι δημοτικές αρχές θεωρούν ασαφή αποτελούν γι’ αυτές σοβαρούς λόγους που δεν τους επιτρέπουν να εισαγάγουν τη σύναψη των νέων συμβάσεων στα δημοτικά συμβούλια.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot