FOLLOW US: facebook twitter

Οι γεωλόγοι του ΙΓΜΕ στους Ταξιάρχες: Αυτοψία στο χώρο της κατολίσθησης

Ημερομηνία: 30-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56507″ img_size=”full”][vc_column_text]Μπροστά σε ένα γεωλογικό φαινόμενο που απαιτεί προσεκτική προσέγγιση και εκτίμηση, βρέθηκαν οι εκπρόσωποι του ΙΓΜΕ, που επισκέφθηκαν την περιοχή των Ταξιαρχών στη Ζαχάρω χθες το πρωί. Συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Τάσο Λαμπρόπουλο και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ταξιαρχών Γιάννη Θάνο.

Ο δρόμος παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για παράκαμψη της κυκλοφορίας παραμένει απροσπέλαστος και η οδική σύνδεση με τους Ταξιάρχες παραμένει δύσκολη. Οι γεωλόγοι αναμένεται να τα στοιχεία που συνέλεξαν στην περιοχή, μετά από ενδελεχή μελέτη του χώρου της κατολίσθησης, να συντάξουν το πόρισμά τους, σχετικά με τα αίτια της εμφάνισης του φαινομένου και τις προτάσεις πιθανής αντιμετώπισης της κατάστασης.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Τάσος Λαμπρόπουλος «… σήμερα (χθες), έγινε η πρώτη αυτοψία από επιστήμονες του ΙΓΜΕ στο σημείο της κατολίσθησης στους Ταξιάρχες, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς θα δρομολογηθεί η αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο πρωτόγνωρο και απαιτεί προσεκτική διαχείριση. Εμείς ως δήμος Ζαχάρως είμαστε δίπλα στους κατοίκους και τους παραγωγούς της περιοχής και σε συνεργασία με όλους τους φορείς, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιλυθεί το πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΚ Ταξιαρχών Γιάννης Θάνος σημείωσε πως «… μετά από αρκετό καιρό, ήρθαν οι εκπρόσωποι του ΙΓΜΕ, οι οποίοι μελέτησαν το γεωλογικό φαινόμενο και θα συντάξουν τη σχετική έκθεση. Εμείς θα περιμένουμε το πόρισμα, ωστόσο αυτό που μας ενδιαφέρει είναι σε πρώτη φάση να γίνει μια προσωρινή διάνοιξη για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι παραγωγοί, διότι τώρα υφίστανται ταλαιπωρία στις καθημερινές τους μετακινήσεις από και προς τους Ταξιάρχες» σχολίασε ο κ. Θάνος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot