FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών

Ημερομηνία: 24-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34665″ img_size=”full”][vc_column_text]Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του Δημοσίου Τομέα και των ΟΤΑ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών (Προϋπολογισμός 120.000.000€.).

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.000 μακροχρόνια ανέργων.

Η επιχορήγηση θα είναι για δώδεκα μήνες. Έχει δικαίωμα ο φορέας ( σ.σ ΟΤΑ – Δημόσιο ΝΠΔΔ), δηλαδή η επιχείρηση, να επιχορηγηθεί για άλλους δώδεκα μήνες, να επεκτείνει δηλαδή για 24μηνη διάρκεια, εφόσον έχει τη δυνατότητα να καλύψει το 50% του μισθολογικού κόστους, αφού  η επιχορήγηση αφορά 50% του μισθολογικού κόστους. Έτσι αν βρει το άλλο 50% του μισθολογικού κόστους μπορεί να μπει στο πρόγραμμα και να το επεκτείνει στη συνέχεια για δεύτερο χρόνο.

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος και να κατέχουν κάρτα ανεργίας. Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot