FOLLOW US: facebook twitter

Ξεσπούν στα ζώα

Ημερομηνία: 17-12-2016 | Συντάκτης:

skulos-kakopoiisi1

Η κρίση εντείνει τα φαινόμενα κακοποίησης αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων και κυρίως των σκύλων, αδέσποτων ή δεσποζόντων τα περιστατικά που καταγράφονται τελευταία πληθαίνουν επικίνδυνα. Πρόσφατα η ομάδα «Αδέσποτες Πατούσες Πύργου» είχε εντοπίσει δύο σκυλάκια, εν των οποίων το ένα είχε πυροβοληθεί στα πίσω πόδια και την ράχη του, ενώ στο δεύτερο του είχαν ξεριζώσει τα δόντια και του είχαν προκαλέσει τραύματα έως και τρύπα στο μάτι. Φιλόζωοι και κτηνίατροι καταγγέλλουν την κατάσταση αυτή και ζητούν από όλους τους υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες να αναλάβουν δράση στο βαθμό που μπορούν.

skulos-kakopoiisi6

Πιο πρόσφατο περιστατικό που καταγράφηκε είναι αυτό στην περιοχή των Λεχαινών και σε κοντινό χωριό, όπου ένας ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου είχε σε αυτό αλυσοδεμένα περισσότερα από δέκα σκυλιά. Αν και ο ίδιος υποστήριξε πως τα αγαπά και τα φροντίζει για να του φυλάνε το κτήμα, η εικόνα που κατέγραψε κτηνίατρος της περιοχής είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα άτυχα ζώα, χωρίς νερό και τροφή, ή χωρίς ένα μέρος να σταθούν για να αποφύγουν το κρύο και τη βροχή.

skulos-kakopoiisi3

«Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται αύξηση στα κρούσματα κακοποίησης τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόντων σκύλων. Μας ανησυχεί το γεγονός και προσπαθούμε να παρέμβουμε με δραστικές λύσεις. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα ξεκινά από τα σπίτια. Εμείς εγκαταλείπουμε τα σκυλιά και γίνονται αδέσποτα» σχολίασε η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Λεχαινών Άντα Παναγιωτοπούλου.

skulos-kakopoiisi2

Η κτηνίατρος που πρόσφατα εντόπισε τα περισσότερα από δέκα αδέσποτα ζώα κοντά στα Λεχαινά, Παναγιώτα Τσάγκου σχολίασε μιλώντας στην Πρωινή ότι «στην περίπτωση της κακοποίησης είτε αφορά αδέσποτα σκυλιά, είτε με ιδιοκτήτη, η σιωπή είναι συνένοχος. Μπορεί ο καθένας να προχωρήσει σε μια ανώνυμη καταγγελία στο Φιλοζωϊκό σύλλογο ή στην Αστυνομία και κανείς δεν θα ζητήσει τα στοιχεία του» είπε μεταξύ άλλων.

skulos-kakopoiisi5

Απαντώντας σχετικά με το φαινόμενο της κακοποίησης συνολικά, σχολίασε πως «…μέσα στην κρίση τα περιστατικά αυξάνονται τραγικά. Φαίνεται πως ο κόσμος ξεσπά στα ζώα για να βγάλει την ένταση, το ψυχολογικό βάρος ή ότι άλλο του προκαλεί η κρίση. Για αυτό και σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε αρρωστημένες αντιδράσεις» ανέφερε η κα Τσάγκου.

skulos-kakopoiisi4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot