FOLLOW US: facebook twitter

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η έκθεση Καραθεοδωρή στο νέο Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 14-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την επισκέφθηκαν 21 σχολεία και περισσότερα απο 1300 άτομα

Σε μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις που έχουν ποτέ παρουσιαστεί στην περιοχή μας, εξελίχθηκε η αναδρομική έκθεση  «Η Ήλιδα υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή» με αρχειακό υλικό από τη ζωή και το ακαδημαϊκό έργο του μεγάλου Έλληνα Μαθηματικού, η οποία πραγματοποιήθηκε από 4 έως 11 Μαΐου 2018 στο νέο ΠολυχώροΠολιτστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ήλιδας.

Την έκθεση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ήλιδας και το Παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ιππίας ο Ηλείος» επισκέφτηκαν περισσότερα από 1300 άτομα τις 8 ημέρες που παρέμεινε ανοιχτή, τα οποία παρακολούθησαν την ξενάγηση αλλά συμμετείχαν και σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που αφορούσε στο αρχειακό υλικό για τον Καραθεοδωρή που βρίσκονταν εντός αυτής.

Κατά την διάρκειά της έκθεσης, στο νέο «στολίδι» της Αμαλιάδας βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από 21 σχολεία της Ηλείας και συγκεκριμένα τα εξής: 1ο Δημοτικό Αμαλιάδας, 2ο Δημοτικό Αμαλιάδας, 3ο  Δημοτικό Αμαλιάδας, 6ο Δημοτικό Αμαλιάδας, 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, 1ο  Λύκειο  Αμαλιάδας,  2ο  Λύκειο  Αμαλιάδας, Γυμνάσιο Χαβαρίου, Γυμνάσιο Σαβαλίων, Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αμαλιάδας, 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Γυμνάσιο Γαστούνης, Λύκειο Γαστούνης, Γυμνάσιο Νεοχωρίου, 1ο Γυμνάσιο Πύργου, 2ο Λύκειο Πύργου, Γυμνάσιο Βαρθολομιού, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου και Αμαλιάδας.

Παράλληλα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον κι εκατοντάδων ιδιωτών, μελών συλλόγων και σωματείων, μεταξύ των οποίων οι φίλοι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.

Η έκθεση που παραχωρήθηκε στο Δήμο Ήλιδας από τον Σύνδεσμο Φίλων και Μουσείου Καραθεοδωρή που διατηρεί το εν λόγω μουσείο στον Δήμο Κομοτηνής, εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για το Έτος Μαθηματικών όπου έχει οριστεί το 2018.

Υπενθυμίσουμε ότι, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες Μαθηματικούς του 20ού αιώνα με παγκόσμια αναγνώριση, ενώ στην έκθεση προς τιμήν του θα περιλαμβάνονται αντίγραφα φωτογραφιών και επιστολών του Έλληνα Μαθηματικού με διακεκριμένους επιστήμονες της εποχής του, μεταξύ αυτών και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όπου την έκθεση επισκέφτηκε ο Συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου και φυσικός κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο οποίος είχε λάβει το 1ο βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ως μαθητής του Γυμνασίου Αμαλιάδας το έτος 1958.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος