FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν οι πρώτες κατεδαφίσεις – Κατατέθηκε η τροπολογία για τα αυθαίρετα

Ημερομηνία: 01-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”29861″ img_size=”full”][vc_column_text]Kατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις. Η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης της Πολιτείας, με σκοπό την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές οι οποίες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο φυσικών καταστροφών.

Την κατάθεση τροπολογίας, με την οποία επιταχύνονται οι διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, μεταξύ αυτών και η εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων οικημάτων στην Αττική, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο.

Με την τροπολογία, η διαχείριση των αυθαιρεσιών δόμησης μετατίθεται από την αποκεντρωμένη διοίκηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε επιθεωρητές δόμησης και πλέον από τη Δευτέρα ξεκινούν οι πρώτες 100 κατεδαφίσεις για αυθαίρετα στην Αττική.

Ειδικότερα, επισπεύδονται οι διαδικασίες κατεδάφισης για τέσσερις κατηγορίες οι οποίες είναι:

ζώνες μέσα από τον αιγιαλό

οριοθετημένα ρέματα

κηρυγμένες ως αναδασωτέες περιοχές και

εθνικούς δρυμούς

Πηγή: tvxs.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot