FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν αποχή διαρκείας οι εκτιμητές ΕΛΓΑ!

Ημερομηνία: 11-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

slide-mpramos-autopsia-katastrofes

Όπως υποστηρίζουν με νέο σύστημα μετακινήσεων Άνοιξη του 2017 θα ολοκληρώνονταν οι εκτιμήσεις ζημιών του 2016

– Συνέπειες στην καταγραφή και εξατομίκευση των ζημιών στην Ηλεία από την θεομηνία και νέες καθυστερήσεις στην αποζημίωση των αγροτών

Με το νέο σύστημα μετακινήσεων του προσωπικού του ΕΛΓΑ θα έφτανε ο Απρίλιος του 2017 για να ολοκληρώσουμε τις εκτιμήσεις των ζημιών του 2016. Αυτό τόνισε στον ΑγροΤύπο ο κ. Δημήτριος Πανταζής πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων (Π.Σ.Ε.) στον ΕΛΓΑ. Ο σύλλογος εργαζομένων στον ΕΛ.Γ.Α., μετά και τις τελευταίες συναντήσεις με  όλα τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και την παράστασή του στο Δ.Σ. του ΕΛ.ΓΑ., συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, προχώρησε χθες στην κατάληψη της Κεντρικής Διοίκησης και των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων  του Οργανισμού. Ανακοίνωσε επίσης την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από σήμερα και από την Τετάρτη ξεκινά αποχή από το εκτιμητικό έργο.

Ωστόσο το θέμα της αποχής των εκτιμητών του ΕΛΓΑ από το εκτιμητικό έργο, θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην Ηλεία όπου ο αγροτικός τομέας επλήγη από την θεομηνία, με κύρια συνέπεια την καθυστέρηση της καταγραφής και εξατομίκευσης των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών του νομού. Να σημειώσουμε βεβαίως ότι έτσι κι αλλιώς ο ρυθμός καταγραφής ήταν τραγικά αργός, αφού οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ ερχόταν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και μάλιστα σε πρώτη φάση κατέγραφαν αρχικά της ζημιές από το χαλάζι του Μαίου που προηγήθηκε.

«Ζητάμε από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ να δώσει λύση στο πρόβλημα των μετακινήσεων», προσθέτει ο κ. Δημήτριος Πανταζής. «Επίσης θέλουμε ο υπουργός να υπογράψει με τον Σύλλογο Εργαζομένων την συλλογική σύμβαση εργασίας. Εδώ και 5 μήνες δεν την έχει δεχτεί να την υπογραφή της», δηλώνει και προσθέτει: «Η μεταφορά με λεωφορεία και ταξί καθυστερεί τους ρυθμούς των εκτιμήσεων. Έχουμε κάνει συναντήσεις με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ, στο οποίο συμμετέχουν και εκπρόσωποι των αγροτών, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Αντώνογλου και μας είχαν υποσχεθεί ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έλυναν το πρόβλημα αλλά δεν το έκαναν. Το να νοικιάζουμε ξενοδοχεία και ταξί είναι κατασπατάληση χρημάτων, τα οποία πληρώνουν οι ίδιοι οι αγρότες. Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους όλων των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ψηφιστεί η σχετική τροπολογία (που ο ίδιος ο κ. Αποστόλου είχε καταθέσει και την απόσυρε). Το επόμενο χρονικό διάστημα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα καταθέσουν εκ νέου την τροπολογία και καλούμε την κυβέρνηση να την ψηφίσει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot