FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά σήμερα το 10ήμερο εκπτώσεων

Ημερομηνία: 01-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

ekptoseis

Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή τα καταστήματα του Νομού

Πρεμιέρα σήμερα για το δεκαήμερο εκπτώσεων και στην αγορά της Ηλείας και οι έμποροι του Νομού, δεν έχουν παρά να ελπίζουν, ότι μετά από ένα δύσκολο από πλευράς εισπράξεων μήνα, οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν, ψωνίζοντας είδη της σεζόν, σε ελκυστικές τιμές.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)

Η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και ήδη τα εμπορικά καταστήματα των πόλεων της Ηλείας έχουν τοποθετήσει στις βιτρίνες τους τις σχετικές «ειδοποιήσεις» με τα ποσοστά έκπτωσης που θα ακολουθήσουν.

Αν και σύμφωνα με το νόμο, είναι προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοέμβρη, πρώτη Κυριακή δηλαδή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, στην Ηλεία, τα μαγαζιά δεν προβλέπεται να ανοίξουν- εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- καθώς οι Εμπορικοί Σύλλογοι με γενικές τους συνελεύσεις έχουν ταχθεί υπέρ της Κυριακάτικης αργίας.

petropoulos-kostas

«Η ώρα για των ενδιάμεσων εκπτώσεων έφτασε και ήδη οι έμποροι έχουν προετοιμαστεί για το δεκαήμερο των φθινοπωρινών εκπτώσεων» επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος. «Πρόκειται για ένα ευνοϊκό δεκαήμερο για τους καταναλωτές καθώς θα επωφεληθούν την περίοδο αυτή, ψωνίζοντας είδη ένδυσης και υπόδησης της φετινής χρονιάς, σε χαμηλότερες τιμές. Βέβαια, οι εκπτώσεις των καταστημάτων δεν θα υπερβαίνουν το 20-50% παρά μόνο στις περιπτώσεις πώλησης ειδών προηγούμενης σεζόν. Ελπίζουμε λοιπόν, ότι οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν στηρίζοντας την τοπική αγορά, που κυρίως κατά τον Οκτώβριο παρουσίασε μεγάλη κάμψη».

Όσον αφορά την Κυριακή, ο κ. Πετρόπουλος, επανέλαβε, πως τα καταστήματα του Πύργου θα παραμείνουν κλειστά, όπως άλλωστε έχει αποφασίσει από την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

sapsalis-nikos

Μια πολύ καλή ευκαιρία, να ψωνίσουν είδη της σεζόν, χαρακτήρισε τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης. Όπως είπε, οι καταναλωτές έχουν στη διάθεση τους δέκα ολόκληρες ημέρες να βγουν για τα ψώνια τους στην αγορά της πόλης και να αγοράσουν σε συμφέρουσες τιμές αυτά που θέλουν. «Ευελπιστούμε ότι η αγορά θα κινηθεί καθώς η έναρξη του εκπτωτικού δεκαημέρου συμπίπτει και με την πληρωμή συντάξεων και μισθών. Την Κυριακή ωστόσο, τα μαγαζιά της Αμαλιάδας θα είναι κλειστά, ακολουθώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου που έχει ληφθεί κατά το παρελθόν και ορίζει ότι όλες τις Κυριακές του χρόνου, πλην των Χριστουγέννων, τα καταστήματα θα είναι κλειστά».

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.  Σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος