FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η σημειακή παρέμβαση στον λόφο του Επαρχείου

Ημερομηνία: 20-08-2024 | Συντάκτης:

Στόχος το ανοιχτό μνημείο στην επέτειο του ΟΧΙ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Η κατάθεση στεφάνων στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είναι ο στόχος που έχει θέσει η δημοτική αρχή Πύργου για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον λόφο του Επαρχείου, καθώς στις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά η αποκατάσταση του μνημείου και η άρση της επικινδυνότητας στον χώρο.

Χθες δημοσιεύτηκε η απόφαση ανάληψης υποχρέωσης και διάθεσης της πίστωσης, ύψους 73.000 ευρώ περίπου, και σύντομα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, επιδίωξη του δήμου είναι να ξεκινήσει η σημειακή παρέμβαση τον Σεπτέμβριο για να είναι έτοιμος ο χώρος στην επέτειο του ΟΧΙ.

«Επιδίωξή μας είναι να ξαναπαραδοθεί ο χώρος προς χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες του δήμου μας μέχρι να ενταχθεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει εκ νέου η ανάπλαση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι έτοιμο το μνημείο στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε όπως πρέπει», τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, δήλωσε στην Πρωινή ότι είναι αναγκαία η σημειακή παρέμβαση μέχρι να επαναδημοπρατηθεί το έργο στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

«Τον Σεπτέμβριο ξεκινά η σημειακή παρέμβαση αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας, με στόχο να δοθεί προς χρήση το μνημείο και ο ευρύτερος χώρος στους πολίτες. Θα απομακρυνθούν τα μπάζα, οι λαμαρίνες και το επικίνδυνο υλικό και επιδίωξή μας είναι να μπορέσουμε να γιορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο μνημείο φέτος», ανέφερε και πρόσθεσε πως η υπηρεσία ετοιμάζεται για την ένταξη του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο.

«Περιμένουμε να ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ για να ενταχθεί η ανάπλαση ως έργο γέφυρα στη νέα ΟΧΕ και να γίνει η επαναδημοπράτηση του έργου, το οποίο “διασώθηκε” oριακά καθώς ουσιαστικά ήταν απενταγμένο και βαλτωμένο σε νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot