FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε το Λαϊκό Φροντιστήριο Πύργου

Ημερομηνία: 03-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Μεγαλύτερη συμμετοχή από εκπαιδευτικούς και μαθητές

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Πύργου, άνοιξε χθες για 4η χρονιά τις πύλες του, για να αγκαλιάσει τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου του Πύργου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να νοιώσουν την ασφάλεια της κοινωνικής προσφοράς των εθελοντών εκπαιδευτικών και την ευαισθητοποίηση των σωματείων που το ίδρυσαν και βοηθούν στη λειτουργία του.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ν. Ηλείας, το Σωματείο Οικοδόμων και το Σωματείο των Συνταξιούχων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ, υποδέχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο χώρο του 4ου Λυκείου Πύργου, παλαιούς και νέους μαθητές – μαζί με τους γονείς τους – στο Λαϊκό Διδασκαλείο.

Ήταν μια πρώτη συνάντηση πριν τα μαθήματα προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τη νέα χρονιά.  Η λειτουργία του Φροντιστηρίου περιλαμβάνει πέραν των μαθημάτων, εκδηλώσεις και δραστηριότητες πολιτιστικού ενδιαφέροντος , όπως χορός, θέατρο, ζωγραφική, εκδρομές και ξεναγήσεις.

Η καθηγήτρια Ευγενία Αραπακοπούλου, εκπαιδευτικός από το 3ο Λύκειο Πύργου, τόνισε ότι «… προσφέρουμε την εθελοντική εργασία στα παιδιά του Πύργου και μάλιστα σε εκείνα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα. Λειτουργούν πλήρως με αρχαία, μαθηματικά, γλώσσα τα τρία τμήματα του γυμνασίου και βέβαια προσπαθούμε να στελεχώσουμε και τις τάξεις του λυκείου, αντίστοιχα έχουμε μαθητές και προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα. Συνεχίζει να λειτουργεί το λαϊκό φροντιστήριο για τέταρτη χρονιά. Ευελπιστούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα και καλούμε και όλους τους εκπαιδευτικούς εθελοντικά να προσφέρουν την εργασία τους για να στελεχώσουν και τα υπόλοιπα τμήματα». Να σημειώσουμε πως η χρονιά ξεκινά με οκτώ εκπαιδευτικούς και 90 μαθητές.

Η πρόεδρος ΟΓΕ Πύργου Σία Ξενοστάθη, που φροντίζει για τη στελέχωση της γραμματείας του λαϊκού φροντιστηρίου τόνισε ότι «… και φέτος εδώ στο λαϊκό φροντιστήριο θα στηρίξουμε τη γραμματεία και όχι μόνο. Στηρίζουμε και τους γονείς και τα παιδιά και σκεφτόμαστε και για φέτος να κάνουμε ένα τμήμα παραδοσιακών χορών και καλούμε εδώ και τις μαμάδες να συμμετάσχουν για να μπορούν δημιουργικά να περνούν το χρόνο τους και καθώς και μαθήματα ζωγραφικής. Είναι δύσκολα τα πράγματα για τις οικογένειες και τα παιδιά και θέλουμε να έχουν τα παιδιά ίσες ευκαιρίες» είπε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος