FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε ο τρύγος στη σταφίδα: Επιβεβαιώνεται ο φόβος της ζημιάς

Ημερομηνία: 03-08-2018 | Συντάκτης:

Οι πρώτες εκτιμήσεις από την έναρξη του τρύγου στη σταφίδα, μιλούν για σημαντικές ζημιές στο προϊόν στην Ηλεία. Ωστόσο η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, προτείνει στους παραγωγούς να μη βιαστούν στις κινήσεις τους και προπάντων να κρατήσουν αντίγραφο της δήλωσης ζημιάς στον ΕΛΓΑ, ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανές αδικίες στις αποζημιώσεις.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, «… από τα πρώτα αμπελοτεμάχια που τρυγάνε βλέπουμε πως επιβεβαιώνονται οι φόβοι των ζημιών. Συνιστούμε στους παραγωγούς μας να μην βιαστούν, να αποξηράνουν τη σταφίδα καλά και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις αποθήκες μας και να δώσουμε αμπελοκιβώτια στους παραγωγούς. Η γεωπονική υπηρεσία είναι δίπλα στους παραγωγούς, κοιτάμε τα κτήματά τους να δούμε τι ζημιές έχουν για να έχουμε και εμείς ιδία γνώμη. Εκείνο που ζητάμε από τους παραγωγούς είναι όσοι δεν έχουν προσκομίσει αντίγραφο του ΟΣΔΕ να μας το φέρουν για να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε την στρεμματική ενίσχυση του 2018.

Επίσης όσοι παραγωγοί μας έχουν υποστεί ζημιά, να μας προσκομίσουν ένα αντίγραφο της δήλωσης που έχουν υποβάλει στον ΕΛΓΑ έτσι ώστε να είμαστε από κοντά και όταν θα έρθουν τα πορίσματα να δούμε αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμείς έχουμε επισκεφθεί τα περισσότερα κτήματα, ξέρουμε ποιοι παραγωγοί έχουν πάθει ζημιά και για αυτό ζητάμε από τους παραγωγούς να μας τα φέρουν για να μην αδικηθεί κανένας στα πορίσματα. Η γεωπονική υπηρεσία και η ομάδα παραγωγών, είναι δίπλα στους παραγωγούς, έτοιμοι να τους βοηθήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιανάτος στις δηλώσεις του για το θέμα της σταφίδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος