FOLLOW US: facebook twitter

Νύχτα “λευκής” γιορτής – Υποσχέθηκαν μια αξέχαστη βραδιά!

Ημερομηνία: 20-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ó÷Ýäéï 1

Πλούσιες εκδηλώσεις, ανοιχτή αγορά και συναυλία Δ. Μπάση σήμερα στην 1η «Λευκή Νύχτα» στον Πύργο

– Κάλεσμα από Εμπορικό Σύλλογο, Δήμο, ΕΒΕ, Π.Ε. Ηλείας και ΟΕΒΕ σε όλους τους Ηλείους

Μια αξέχαστη βραδιά, που θα αποδείξει ότι ο Πύργος είναι «ζωντανός», υποσχέθηκαν οι διοργανωτές της 1ης «Λευκής Νύχτας» στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου- κάλεσμα προς όλους τους Ηλείους, να συμμετέχουν στην ανοιχτή αγορά, διασκεδάζοντας στις όμορφες γωνιές της πόλης με μουσικές, χορούς, παράλληλες εκδηλώσεις και την μεγάλη δωρεάν συναυλία του σπουδαίου ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση στην κεντρική πλατεία.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Πετρόπουλος, ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Θάνος Σκορδαλής, από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, μίλησαν χθες για την προσπάθεια της διοργάνωσης ανακοινώνοντας πως είναι όλα έτοιμα για την βραδιά που όλοι περίμεναν.
«Η μεγάλη μέρα έφτασε! Μια μέρα που όλοι οι έμποροι περίμεναν εδώ και καιρό» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος και ευχαρίστησε τον Δήμο Πύργου και το Δήμαρχο που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αλλά και την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, το Επιμελητήριο και τον πρόεδρο του καθώς και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ηλείας. «Βάζουμε τις τελευταίες πινελιές, το πρόγραμμα έχει επίσημα ανακοινωθεί και καλούμε όλο τον κόσμο, όχι μόνο από το Δήμο Πύργου αλλά απ’ όλη την Ηλεία να έρθουν στην πόλη μας και να μας στηρίξουν. Τους υποσχόμαστε ότι θα περάσουν μια αξέχαστη βραδιά».

liatsis-petropoulos-nikoloutsos-skordalis

Γ. Λιατσής: «Στόχος μας μια ζωντανή πόλη»
Την αμέριστη στήριξη του, στον άξιο και φιλοπρόοδο όπως τον χαρακτήρισε πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, τονίζοντας ότι η παρουσία του στα γραφεία του συλλόγου υποδηλώνει ότι εκεί που θα υπάρχει εστία και προοπτική για το καλό της πόλης, ο δήμαρχος θα είναι «παρών». «Άνθρωποι που ενδιαφέρονται λοιπόν, αναλαμβάνουμε να συμβάλουμε, να προωθήσουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις η πόλη να ξυπνήσει. Για μένα έχει συμβολικό χαρακτήρα ότι η εκδήλωση γίνεται νύχτα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι θα μείνουμε ξύπνιοι και δε θα πάμε σε κάποιο μπαρ να ακούσουμε την άγρια μουσική που ενοχλεί και δημιουργεί προβλήματα στους γείτονες, αλλά πάμε να ξεκινήσουμε το ζωντάνεμα της πόλης με μια γλυκιά νύχτα που διάσπαρτα συγκροτήματα μικρά σε όλη την πόλη θα παίζουν μουσική και που στην πορεία της νύχτας αυτής θα έρθει και ένας μεγάλος καλλιτέχνης ο Δημήτρης Μπάσης όπου δωρεάν θα τον απολαύσουν όλοι στο κέντρο της πόλης».
Ο κ. Λιατσής, μίλησε και για τα «λάθη» που ενδεχομένως γίνουν στο νέο αυτό εγχείρημα, σχολιάζοντας την αρνητική κριτική που θα ακολουθήσει από τους «μόνιμους αλάνθαστους των καφενείων και των σαλονιών». «Τους ανθρώπους αυτούς, τους θεωρώ άρνηση και το στείρο κομμάτι της πόλης. Αν θέλουν ας βγουν όλοι έξω. Οι καταστηματάρχες δεν προσδοκούν να γίνουν πλούσιοι, θέλουν να δείξουν ότι η πόλη είναι ζωντανή και πως υπάρχουν μαγαζιά που κρατήθηκαν ζωντανά μέσα στην κρίση. Άρα μη προσπαθήσουν την επόμενη μέρα να βρουν την επιτυχία ή την αποτυχία της εκδήλωσης από το πόσοι ψώνισαν στα μαγαζιά. Αυτούς τους αυτεπάγγελτους συνηγόρους της άρνησης η πόλη τους βαρέθηκε. Αυτό που έχω να ευχηθώ είναι καλή επιτυχία σε αυτή τη νύχτα και εμείς θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Εμείς κ. πρόεδρε του Εμπορικού Συλλόγου θα μοιραστούμε τη γκρίνια και εσείς μόνο τα εύσημα που τα αξίζετε».
Με την ευκαιρία της συνέντευξης όμως, ο κ. Λιατσής, μίλησε και για την σύνδεση της κρουαζιέρας με την πόλη τονίζοντας πως σε λίγο καιρό ο Πύργος θα δέχεται τουρισμό από το Κατάκολο. «Θέλουν δε θέλουν, θα έρθει ένα κομμάτι των τουριστών από το Κατάκολο στον Πύργο. Έντεκα χιλιάδες τουρίστες είχε πρόσφατα το Κατάκολο και η αποικία της Αρχαίας Ολυμπίας δούλευε μια χαρά στο λιμάνι. Ας αποφασίσουν οι Ολύμπιοι ότι πρέπει να νοικιάσουν ένα μαγαζί και να έρθουν και στον Πύργο. Γιατί ο Πύργος μετά από λίγο, θα δέχεται τουρισμό από το Κατάκολο».

Κ. Νικολούτσος: «Εμπνευσμένη διοργάνωση»

Μια ενέργεια με ιδιαίτερο βάρος στους καιρούς που διανύουμε, η οποία θα δώσει ένα άλλο περιεχόμενο στο εμπόριο και την πόλη, χαρακτήρισε την Λευκή Νύχτα, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος. Όπως είπε, με την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, διασφαλίζουν πως με τη συλλογικότητα των φορέων της πόλης, πάνε πιο δυναμικά προς τα εμπρός. «Σαφώς όλοι ζούμε σε ένα περιβάλλον οικονομικά δύσκολο εδώ και πολλά χρόνια και βέβαια τέτοιες ενέργειες μπορούν να σηματοδοτήσουν την αλλαγή κάποιας πορείας. Ελπίζω ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα διοργανωθούν και σε άλλες πόλεις της Ηλείας. Η Ηλεία έχει δυνατότητες να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα και το διαπίστωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αρχαία Ολυμπία, όπου στην εκδήλωση για την πανσέληνο συμμετείχε πολύς κόσμος. Αυτό πρέπει η Ηλεία να το δώσει σε όλο της το πλάτος, και να δείξει ότι είναι ένας τόπος πολύ σημαντικός όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά για όλους τους επισκέπτες. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα της Λευκής Νύχτας θα δώσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην τόσο εμπνευσμένη διοργάνωση».
Ο κ. Νικολούτσος, με αφορμή τη δήλωση του Δημάρχου για τη σύνδεση της κρουαζιέρας με τον Πύργο, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότεροι προορισμοί στους τουρίστες, καλύπτοντας τις πόλεις και την ενδοχώρα της Ηλείας που είναι ένας αστείρευτος πλούτος. «Με ενέργειες που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κλίμα. Από τα Γιάννενα έως την Καλαμάτα είναι ο νέος τόπος ανάπτυξης και η Ηλεία μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο».

Τη στήριξη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας στην διοργάνωση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Θάνος Σκορδαλής, τονίζοντας ότι σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία που περνούν καταναλωτές και εμπορικός κόσμος, η νύχτα αυτή θα ανεβάσει την ψυχολογία και θα προσφέρει λίγη χαρά σε όλους. «Άλλωστε, ο εμπορικός κόσμος χρωστά ένα ευχαριστώ στους δημότες που προτιμούν την τοπική αγορά. Ένα μπράβο στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου για την πρωτοβουλία. Ο Πύργος θα μεταμορφωθεί σε μια άλλη πόλη, φωτισμένη με πολλές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Καλώ όλους τους Ηλείους να μας επισκεφθούν».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πύργο

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων για τη «Λευκή Νύχτα»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός οχήματος, θα υπάρξει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Λευκή Νύχτα», σήμερα από τις 8 το βράδυ έως και τις 2 τα ξημερώματα όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Πύργου, στα κάτωθι τμήματα των οδών της πόλης:
Α. Πατρών (από την αρχή της μέχρι την συμβολή της με οδό Ζαΐμη και στις δύο κατευθύνσεις)
Β. Μανωλοπούλου (από την δ/σή της με την οδό Κοκκίνου μέχρι την συμβολή της με την οδό Πατρών)
Γ. 28ης Οκτωβρίου(από την δ/σή της με την οδό Κοκκίνου μέχρι την πλατεία Σ. Καράγιωργα)
Δ. Ερμού (από την αρχή της μέχρι «Χαλικιάτικα»).
Ε. Γερμανού (από την δ/σή της με την οδό Κουρτίου έως τη δ/σή της με την οδό Ερμού)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος