FOLLOW US: facebook twitter

Ντίνος Καλαμπάκος: «Θα βασιστούμε ξανά σε νέα παιδιά»

Ημερομηνία: 22-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής του Κοροίβου μίλησε για το πλάνο της νέας σεζόν

Ο Ντίνος Καλαμπάκος μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και την εκπομπή «24 δευτερόλεπτα», για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Κόροιβο, την  επιτυχημένη σεζόν της ομάδας στην Α1 αλλά και το πλάνο ενόψει της νέας  αγωνιστικής περιόδου στη Basket League

Για την πρώτη του χρονιά στον Κόροιβο και για τις επιλογές που έκανε: «Οι επιλογές που κάναμε είχαν μεγάλο ρίσκο, όμως είχα μεγάλη βοήθεια από τα παιδιά που ήταν μαζί μου τον Παπανικολόπουλο και τον Βελισσαράκο. Διαλέξαμε νέα παιδιά, αμερικάνους rookies και παίκτες καλούς όπως ο Χολ που προέρχεται από τραυματισμό, αλλά και άλλοι παίκτες με την ευχή να μην πάθουν πάλι τίποτα. Ο Χολ έπαιρνε πριν έρθει σε εμάς 18.000 δολάρια τον χρόνο και όταν είδαν ότι είναι γερός και καλός παίκτης ήρθε πρόταση από τη Νίμπουργκ που του πρόσφερε 13.000 ευρώ τον μήνα. Αυτούς τους παίκτες δεν μπορείς να τους κρατήσεις».

Για τις προσδοκίες του τη νέα σεζόν: «Ο Κόροιβος παρέμεινε στη κατηγορία δια πυρός και σιδήρου όπως όλες τις χρονιές που είναι στην Α1 και σίγουρα και η επόμενη σεζόν αναμένεται με πολύ σασπένς, βλέποντας και τις άλλες ομάδες στη κατηγορία. Ειδικά από τη στιγμή που έχει ανέβει ήδη ο Πανιώνιος και αν ανέβει και ο Ηρακλής θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς είναι ομάδες με μεγάλο μπάτζετ, κόσμο και παράδοση στην Α1.

Για το μπάτζετ του Κόροιβου τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Έχουμε το τελευταίο μπάτζετ του πρωταθλήματος, όμως,  αν δούμε τις ομάδες που αγωνιστήκαμε φέτος θα δούμε ότι η Κύμη με την οποία ισοβαθμήσαμε έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς όπως και ο Προμηθέας που ήταν βαθμολογικά λίγο πιο πάνω. Οι ομάδες που θα ανέβουν φέτος, αν υποθέσουμε ότι θα ανέβει ο Ηρακλής μαζί με τον Πανιώνιο, μπορεί να μην έχουν μεγάλο μπάτζετ, αλλά έχουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το βάρος της φανέλας τους για να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους αντιπάλους τους».

Για το ρόστερ της νέας χρονιάς: «Πάλι θα βασιστούμε σε νέα παιδιά, Έλληνες και ξένους, απλά το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε χαμηλό μπάτζετ και αυτό θα δυσκολέψει λίγο τα πράγματα. Το όνομα της ομάδας δεν είναι το καλύτερο λόγο οικονομικών προβλημάτων, όμως φέτος έγινε μια αρχή για να βελτιωθεί το όνομά της καθώς ό,τι συμφωνία έγινε με τους παίκτες εκπληρώθηκε και δεν υπάρχουν χρωστούμενα. Νωρίς είναι ακόμα, θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Πάντως δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο ρόστερ».

Για την πρόταση που έγινε από τον Δούκα: «Έγινε μια συζήτηση με τους ανθρώπους της ομάδας και αυτό που μου άρεσε είναι ότι έχει μεγάλη δεξαμενή ταλέντων κάνοντας την προσφορά τους πολλή δελεαστική, διότι το να δουλεύω με νέα παιδιά είναι κάτι που αγαπώ. Όμως, η παρουσία μου στην Αμαλιάδα με γέμισε με πολλή χαρά και από τη στιγμή που ζήτησα να γίνουν κάποια πράγματα και βλέπω να πραγματοποιούνται δεν υπήρχε περίπτωση για έναν άνθρωπο σαν εμένα να μη δεχόμουν την ανανέωση του συμβολαίου μου».

Για τη μεγάλη του αγάπη, το Παγκράτι και τον υποβιβασμό του στη Β΄ Εθνική: «Ακροβατούσε αρκετά χρόνια μεταξύ Α2 και Β’ Εθνικής το Παγκράτι καθώς τα οικονομικά προβλήματα ήταν αβάσταχτα για την ομάδα και δυστυχώς φέτος έσκασε. Αλλάξαμε πολλούς παίκτες τη τριετία που ήμουν προπονητής στην ομάδα, κοντά στους 35 παίκτες και βλέπω πολλά από τα παιδιά αυτά να πρωταγωνιστούν στις ομάδες που έχουν πάει. Αυτό σίγουρα είναι κάτι που σε γεμίζει χαρά για τη δουλειά που έχεις κάνει, απαλύνοντας έτσι λίγο τον πόνο. Δεν ανησυχώ όμως, το Παγκράτι θα βρει ξανά τον δρόμο του γιατί είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία».

*Η Κ.Α.Ε. Κόροιβος  και όλοι όσοι βρίσκονται στην οικογένεια του Κοροίβου,  εύχονται χρόνια πολλά στον προπονητή της ομάδας μας Κωνσταντίνο Καλαμπάκο για την ονομαστική του εορτή, του εύχονται ολόψυχα υγεία και ευτυχία  σε αυτόν και στην υπέροχη οικογένειά του καθώς και κάθε επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο! Χρόνια Πολλά Κόουτς!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος