FOLLOW US: facebook twitter

Νομική πρωτοβουλία του Δ.Σ της ΔΟΕ για τους αναπληρωτές

Ημερομηνία: 16-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

(Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ.Θ.Κικινής  με τον αντιπρόσωπο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου κ. Αθ.Κατσίμπελη, τον αιρετό ΠΥΣΠΕ Ηλείας κ.Α.Γεωργόπουλο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αμαλιάδας κ.Κ.Ντούμα)

 

Εκδήλωση του Συλλόγου Δασκάλων Αμαλιάδας – Παρών και ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Θ. Κικινής με ανακοίνωση

Με επίκαιρα θέματα που αφορούν τα προβλήματα της παιδείας αλλά και εκείνα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εκπαιδευτικών, ασχολήθηκαν οι ομιλητές της ημερίδας που διοργάνωσε την Παρασκευή το απόγευμα στο Λαζαράκειο, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Αμαλιάδας.

Προσκεκλημένοι και ομιλητές στην Ημερίδα, ήταν ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Αθανάσιος Κικινής και ο γενικός Διευθυντής επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών, κ. Νικόλαος Καλάκος. Κι επειδή η ημερίδα πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά την συνάντηση της ΔΟΕ με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ  έδωσε και πλήρη ενημέρωση στους συναδέλφους του για τα όσα ειπώθηκαν με τον Υπουργό και τα αιτήματα που έθεσαν.

Μάλιστα ο κ. Κινινής, ερωτηθείς από τον Αντιπρόσωπο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου κ.Αθανάσιο Κατσίμπελη  σχετικά με τους αναπληρωτές καθηγητές,  προανήγγειλε σημαντική νομική πρωτοβουλία του Δ.Σ της ΔΟΕ για τους αναπληρωτές. 

“Η Νομική μας σύμβουλος κα.Τσίπρα ετοιμάζει προσφυγή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.Το Δ.Σ της ΔΟΕ αναμένεται πριν τη Γ.Σ της ΔΟΕ τον Ιούνιο να προβεί σε ανακοινώσεις.

Συμφωνήθηκε οι Αναπληρωτές Δάσκαλοι να περιμένουν τα επίσημα ανακοινωθέντα από την ΔΟΕ μέσα στην επόμενη εβδομάδα προκειμένου να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφέρθηκε και στο θέμα της επέκτασης του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου σχολείου και στις ενστάσεις που έχει διατυπώσει η Ομοσπονδία και ως προς την ειδική αγωγή και στο θέμα των διορισμών εκπαιδευτικών και στα αιτήματα του κλάδου για την Παιδεία.

Τέλος, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν δυναμικά στους αγώνες και στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της 17ης Μαΐου.

Τους προσκεκλημένους και τους ομιλητές, παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας κ. Ντούμας,  ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot