FOLLOW US: facebook twitter

Νεμούτα: Δρόμος-σμπαράλια για το χωριό

Ημερομηνία: 15-02-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”52504″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι κάτοικοι βγήκαν για . . .ψάρεμα στις λακκούβες

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο Λάλα – Νεμούτας και τους τελευταίους μήνες επιδεινώνεται διαρκώς. Οι λακκούβες που υπάρχουν εκεί σχεδόν σε ολο το μήκος του, έχουν μετατρέψει σε μαρτύριο για τους οδηγούς τη διαδρομή. Επιδίδονται σε σλάλομ για να αποφύγουν τις «κακοτοπιές», ενώ αν πέσουν μέσα σε κάποια από αυτές, η ζημιά που θα υποστεί το αυτοκίνητό τους,… είναι σίγουρη. Το πρόβλημα αντιμετωπίσαμε και εμείς έχοντας περάσει προς τη Νεμούτα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα. Τώρα το χειμώνα τα νερά τις βροχής κρύβουν τις λακκούβες και όσο προσεκτικός κι αν είναι κάποιος οδηγός, δύσκολα θα αποφύγει τη «βουτιά».

Η κατάσταση έφτασε πλέον στο «μη παρέκει» και οι κάτοικοι της περιοχής δεν αφήνουν το δήμο Αρχ. Ολυμπίας στο απυρόβλητο. Χθες συμβολικά έβγαλαν καλάμια ψαρέματος για να αναζητήσουν ψάρια σε αυτές τις μικρές λίμνες… Το τοπικό συμβούλιο της Νεμούτας έχει ήδη ενημερώσει επίσημα από τις αρχές του Γενάρη το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την κατάσταση που επικρατεί και ζητά παρέμβαση λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας για τους οδηγούς.

«Το οδικό δίκτυο Νεμούτα – Λάλα είναι γνωστό στην δημοτική αρχή ότι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση λόγω των πολλών λακκουβών, που έχουν δημιουργηθεί στο οδόστρωμα αυξάνοντας τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων που μπορούν να αποφέρουν ακόμα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται κατά πολύ διότι οι επισκέπτες (τουρίστες) δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα του οδοστρώματος. Η δημοτική αρχή γνωρίζει το πρόβλημα. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεμούτας και οι τοπικοί σύμβουλοι καθώς και πολλοί κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τις τεχνικές υπηρεσίες για το μέγεθος του προβλήματος. Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν επισκεφτεί το χωρίο μας για κοινωνικές και μόνο υποχρεώσεις. Διαπίστωσαν την επικινδυνότητα του οδοστρώματος υποσχόμενοι ότι θα μεριμνήσουν για την αποκατάσταση του. Πέρασαν 15 και πλέον μήνες και η δημοτική αρχή περιορίστηκε σε υποσχέσεις αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών της. κάθε φορά που σας υπενθυμίζουμε το πρόβλημα εφευρίσκετε φθηνές δικαιολογίες. Η υπομονή μας κύριοι έχει φτάσει στα όρια της. αναρωτιόμαστε γιατί στα άλλα χωρία το αντίστοιχο πρόβλημα έχει επιλυθεί ενώ στη Νεμούτα όχι. Μήπως η Νεμούτα δεν ανήκει στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας; μήπως είναι υποδεέστερο χωριό και τυγχάνει τέτοιας αντιμετώπισης; Η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει ότι σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται στην αδιαφορία της εγείρονται ηθικές ποινικές και αστικές ευθύνες;» αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.

Η απάντηση του δήμου λίγες ημέρες αργότερα αναφέρει πως έχει γίνει ανάθεση έργου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, από τον περασμένο Οκτώβριο, ώστε να γίνει αποκατάσταση στα σημεία εκείνα που παρουσιάζουν μεγαλύτερες φθορές. Ωστόσο όπως αναφέρει ο δήμος στην απάντησή του, τα χρήματα δεν επαρκούν. Έτσι ζητήθηκε από τον δήμο, τον περασμένο Νοέμβριο από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος να παρέμβει για την αποκατάσταση στο τμήμα Νεμούτας – Αχλαδινής και με τη σειρά της η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας έχει καλέσει τον ανάδοχο του έργου αποκατάστασης οδικών βλαβών. Και μετά από όλη αυτή την αλληλογραφία, στη Νεμούτα, οι κάτοικοι περιμένουν πότε θα επισκευαστεί ο δρόμος για να κινούνται προς το χωριό κάτοικοι και επισκέπτες με ασφάλεια… Με την ελπίδα πως έως τότε, δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot