FOLLOW US: facebook twitter

Να βάλουμε τέλος στην εποχή των τεράτων

Ημερομηνία: 06-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

arxiepiskopos-rodi8

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την ομιλία του Αρχιεπισκόπου ο οποίος τίμησε με την παρουσία του, την γεμάτη «αρώματα αλληλεγγύης και αγάπης» εκδήλωση της «Αλφειός Ρόδι» δεν μπορεί περά να ένιωσαν μια «γροθιά στο στομάχι».

Ο Αρχιεπίσκοπος, συγκλόνισε αναφερόμενος στα ακραία περιστατικά φτώχειας αλλά και στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που καταγράφουν καθημερινά οι φορείς της εκκλησίας.

Βλέπετε, η εκκλησία είχε ανέκαθεν την «προνομία» να αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των ανθρώπων που έχουν την ανάγκη για ένα πιάτο φαγητού. Και δυστυχώς στους χαλεπούς καιρούς που βιώνει η χώρα, της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και της άκρατης λιτότητας, οι συνάνθρωποι μας που δεν μπορούν να διασφαλίσουν το αναγκαίο για την επιβίωση τους πιάτο φαγητού είναι πολύ περισσότεροι από όσους ο μικρόκοσμος μας, μας επιτρέπει να αντιληφθούμε.

Όταν το παλιό αρνείται να πεθάνει και το καινούργιο αργεί να γεννηθεί, τότε ζούμε στην εποχή των τεράτων, έλεγε ο μεγάλος στοχαστής Αντόνιο Γκράμσι.

Και ο μόνος τρόπος για να βάλουμε ένα τέλος στην εποχή των τεράτων που μας υποχρέωσαν να ζούμε, είναι να συμπεριφερθούμε ως συνειδητοί πολίτες αυτοδιαχειριστές της ζωής μας και της μικρής μας πατρίδας και να χτίσουμε όλοι μαζί έναν καλύτερο κόσμο βαθιά ουμανιστικό και κοινωνικής αλληλεγγύης, μόνη εγγύηση να διατηρήσουμε τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας και μοναδικής εγγύησης του μέλλοντος των παιδιών μας.

Η θαυμαστή πρωτοβουλία της «Αλφειός Ρόδι» δείχνει το δρόμο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος