FOLLOW US: facebook twitter

Να αποκτήσει πανελλαδικό χαρακτήρα: Με μεγάλη επιτυχία το 13ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 30-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Γέμισε με χαμόγελα, ζωντάνια, πάθος, ρυθμό, ο χώρος της γιορτής Σταφίδας στην Κρέστενα το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Περισσότεροι από 2000 μαθητές σχεδόν από το σύνολο των γυμνασίων και λυκείων του νομού συμμετείχαν στο 13ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης. Πιο οργανωμένα από ποτέ οι μαθητές παρουσίασαν τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες στο χορό – μοντέρνο και παραδοσιακό, το τραγούδι, τα εικαστικά, την τεχνολογία. Εκείνο που δεσμεύτηκε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Δημητρέλλος και πρέπει πλέον να συμβεί, καθώς η διοργάνωση έχει λάβει διαστάσεις, είναι να αποκτήσει το φεστιβάλ πανελλαδικό χαρακτήρα.

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Κρεστένων Αναστασία Μαστοροπούλου, παρουσίασε την εκδήλωση και τους μαθητές των 54 σχολικών μονάδων της Ηλείας. Και το κοινό χειροκρότησε κάθε προσπάθεια, κάθε παρουσίαση, θα λέγαμε με μεγάλο ενθουσιασμό κάθε φορά. Ανάμεσα στο κοινό μαζί με το δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας απευθυνόμενος προς τα παιδιά, «… το μέλλον είναι σε εσάς. Εμείς είμαστε εδώ να σας χαρούμε, να σας ενθαρρύνουμε, να πάρουμε και μαθήματα αισιοδοξίας από εσάς. Ας είναι ένα γκρίζο τοπίο, το μέλλον θα το καθορίσουμε. Είναι μια ωραία ξεχωριστή εκδήλωση, είναι πραγματικά αυτό που λέτε ένα φεστιβάλ δημιουργίας και έκφρασης».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος σημείωσε στο χαιρετισμό του πως «… αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα ότι η Ηλεία είναι πρωτοπόρα στον πολιτιστικό τομέα και στην σύνδεσή της με την εκπαίδευση. Οι μαθητές μας διδάσκουν συνεργατικότητα, ομαδικότητα, στοιχεία απαραίτητα που λείπουν στη σημερινή κοινωνία. Γι’ αυτό αισθανόμαστε περήφανοι που διδάσκουμε τέτοια παιδιά. Θα κάνουμε προσπάθεια αυτό το φεστιβάλ με την θερμή συμπαράσταση του δήμου που είναι δεδομένη, να αποκτήσει πανελλαδικό χαρακτήρα την επόμενη χρονιά. Είναι μια υπόσχεση που εκτιμώ ότι θα πραγματοποιηθεί».

Τέλος ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος υποδέχθηκε τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση λέγοντας ότι «… σας περιμέναμε και φέτος. Δεκατρία χρόνια είμαστε συνεπείς και εμείς και εσείς σε αυτό το ραντεβού. Συγχαρητήρια για ότι μέχρι τώρα  έχουμε δει. Εύχομαι αυτή η προσπάθεια, όπως είπε και ο διευθυντής μας να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, εμπλουτίζοντας και διευρύνοντας την ομάδα μας. Στόχος μας είναι να επεκταθούμε και στην υπόλοιπη χώρα όπου υπάρχει διάθεση. Συγχαρητήρια σε όλους σας, τους καθηγητές σας, σε εσάς, στους γονείς σας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος