FOLLOW US: facebook twitter

Νέο ράλι στα ελληνικά ομόλογα – Κάτω από το 3% το 5ετές

Ημερομηνία: 01-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν τη Δευτέρα εν μέσω προσδοκιών για ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και επίτευξη συμφωνίας των πιστωτών στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Θετικά λειτουργεί επίσης η υπεραπόδοση της χώρας στον δημοσιονομικό τομέα καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στο 4,2% του ΑΕΠ το 2017 με βάση τον υπολογισμό του μνημονίου.

Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρούσε στο 2,91% το πρωί της Δευτέρας από 3% στο κλείσιμο της Παρασκευής ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε διολισθήσει στο 3,874% από 3,914% στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Ο ερχομός των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στις 14 Μαΐου εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 24ης του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των τραπεζικών stress tests αυτή την εβδομάδα. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες δεν θα χρειασθούν ανακεφαλαιοποίηση.

Στις 14 Μαΐου συνεδριάζει επίσης το Euroworking Group (EwG) για αν εξετάσει την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στα πλαίσια της αξιολόγησης.

Πηγή: tvxs


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος