FOLLOW US: facebook twitter

Νέες… φουρτούνες στο Ποτάμι

Ημερομηνία: 13-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η υπαρξιακή αγωνία για την επόμενη ημέρα είναι κυρίαρχη πλέον στο Ποτάμι, με τα περισσότερα στελέχη του να στρέφουν το βλέμμα τους προς τη Νέα Δημοκρατία. «Κερασάκι στην τούρτα» αποτέλεσε και το χθεσινό ναυάγιο της επιστροφής του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη στη Σεβαστουπόλεως, γεγονός που προκάλεσε δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Επισήμως, ο Σταύρος Θεοδωράκης προκρίνει ανασυγκρότηση στο συνέδριο του Νοεμβρίου, αυτόνομη πορεία και κάθοδο στις εκλογές, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις των δημοσκοπήσεων είναι απογοητευτικές, με ποσοστά περί το 1%. Το ζήτημα της κατεύθυνσης και των συμμαχιών συζητήθηκε στην τετράωρη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης, με το μυαλό όλων να βρίσκεται σε ένα πιθανό plan B, το οποίο δεν είναι άλλο από τη σύμπραξη, ακόμη και προεκλογικά, με τη Ν.Δ.

Αλλωστε, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι ο επικεφαλής του κόμματος υποστήριξε μεν την αυτονομία, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι υπέρ ενός φιλοευρωπαϊκού φιλελεύθερου μετώπου απέναντι στον λαϊκισμό. Το αν εννοούσε μια ευρωομάδα με τον Γάλλο Εμμ. Μακρόν ή μια συμμαχία με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη (σ.σ. όπως έχει προτείνει δημόσια η Ντόρα Μπακογιάννη και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός) θα φανεί στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι από την 6μελή Κ.Ο. του Ποταμιού δύο βουλευτές (Ψαριανός, Αμυράς) εξακολουθούν να τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της συνεργασίας με τη Ν.Δ. και ο Σπύρος Δανέλλης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «προσγείωση»

Τη θεωρητική συζήτηση με χαρακτηριστικά… ψυχανάλυσης ανέλαβε να «προσγειώσει» ο συνεργαζόμενος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι το Ποτάμι έχει κλείσει τον κύκλο του και μια αυτόνομη κάθοδος ή μια αφομοίωση σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος θα σημάνει και την εξαφάνισή του.

Για τον λόγο αυτόν πρότεινε σύμπραξη του Ποταμιού στη δημιουργία ενός νέου φορέα του ευρύτερου χώρου. Πάντως, και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορά οποιαδήποτε συνεργασία με τη Ν.Δ. και ότι το Ποτάμι «δεν πρέπει να γίνει προεκλογικός κολαούζος της Ν.Δ.».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος