FOLLOW US: facebook twitter

Νέες προθεσμίες για τους σεισμόπληκτους του 2016

Ημερομηνία: 16-08-2024 | Συντάκτης:

Παράταση ως το τέλος του 2024 για την υποβολή αιτήσεων επισκευής

Την παράταση της ισχύος αδειών επισκευής και τον ορισμό νέας προθεσμίας υποβολής αίτησης για χορήγηση Έγκρισης και δόσεων Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτιρίων από τον σεισμό της 15ης Φεβρουαρίου του 2016 σε περιοχές της Ηλείας -κατά βάση στους δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως- υπέγραψε με απόφασή του ο αρμόδιος υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος.

Οι αιτήσεις κατάθεσης απαραίτητων δικαιολογητικών για χορήγηση β’ δόσης στεγαστικής συνδρομής, γ’ δόσης στεγαστικής συνδρομής (όπου προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις) και βεβαίωσης περαίωσης εργασιών υποβάλλονται, σε κάθε περίπτωση, εντός του χρόνου ισχύος της άδειας επισκευής.  Δεν παρατείνεται η ισχύς των Αδειών Επισκευής κτηρίων πληγέντων από τους εν θέματι σεισμούς στις περιπτώσεις που η αρχική τους ισχύ είχε καθοριστεί από τις κείμενες διατάξεις σε ένα έτος.

 Ορίζεται νέα προθεσμία, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024 (αρχής γενομένης από τη δημοσίευση της παρούσας σε ΦΕΚ) υποβολής αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τους ιδιοκτήτες κτιρίων πληγέντων από τους σεισμούς στις 15.02.2016 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 

Ορίζεται προθεσμία δύο ετών από την έκδοση της β’ δόσης για την υποβολή αίτησης για χορήγηση γ’ δόσης στεγαστικής συνδρομής για τους σεισμούς στις 15.02.2016 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας,

Επισημαίνεται ότι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για χορήγηση β’ και γ’ δόσης Στεγαστικής Συνδρομής η οικοδομική άδεια του νέου κτιρίου θα πρέπει να είναι σε ισχύ. Οι ανωτέρω προθεσμίες δεν ισχύουν εφόσον από τις ισχύουσες αποφάσεις ορίζονται μεταγενέστερες προθεσμίες. Επισημαίνεται ότι για τα πληγέντα, από τους εν θέματι σεισμούς κτίρια που ανήκουν σε επιχειρήσεις (κτίρια που ιδιοκτησιακά ανήκουν ή σε φυσικά πρόσωπα τα οποία ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε αυτά ή σε εταιρείες), η ισχύς των αδειών επισκευής μπορεί να παραταθεί σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, με την προϋπόθεση ότι συντρέχουν οι περιορισμοί που ορίζονται στους Κανονισμούς (ΕΕ) αριθ. 651/2014.

Η υπουργική απόφαση έλαβε υπόψη της έγγραφο του ΤΑΠ Ηλείας από τον Απρίλιο του 2023 με το σκεπτικό ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί στα κτίρια από τους σεισμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot