FOLLOW US: facebook twitter

Νέες κινητοποιήσεις από την ΟΑΣΗ

Ημερομηνία: 08-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70716″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να καταφύγουν και πάλι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της ΟΑΣΗ σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Ο πρόεδρος Χρήστος Γιαννόπουλος αναφερόμενος στις χαμένες αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ του 2016 από πολλούς παραγωγούς, λόγω των φυσικών καταστροφών που εντάχθηκαν στα ΠΣΕΑ τόνισε οι διαδικασίες δεν προχώρησαν γρήγορα και οι αγρότες παραμένουν απλήρωτοι. Έκανε λόγω για αναλγησία της Κυβέρνησης και στάθηκε σε παραδείγματα ακόμα και παλαιότερων ΠΣΕΑ όπως αυτά των Μακρισίων που οι παραγωγοί ακόμα δεν έχουν πληρωθεί. Στάθηκε και στον κανονισμό που αφήνει εκτός αποζημιώσεων τους αγρότες με ηλικιακά κριτήρια και όριο τα 70 έτη.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο που η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στους κτηνοτρόφους τονίζοντας πως με την κανονιστική διάταξη 1305 μπαίνουν φυσικοί περιορισμοί στους κτηνοτρόφους που κινδυνεύουν να χάσουν από το 2019 και μετά τις εξισωτικές αποζημιώσεις. «Αυτό θα σημαίνει το τέλος της παραδοσιακής και ελεύθερης κτηνοτροφίας στην Ελλάδα» σχολίασε. Ανέφερε δε πως από το 2005 έως το 2013 χιλιάδες κτηνοτρόφοι εγκατέλειψαν τη δραστηριότητά τους. Η ΟΑΣΗ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει συσκέψεις σε Σόπι και Πηνεία, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, αλλά και θα προταθεί η διεξαγωγή νέας κινητοποίησης στις 15 Οκτωβρίου.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης από την πλευρά του μίλησε για τις αλλαγές που γίνονται στους κανονισμούς και τον αποκλεισμό των αγροτών άνω των 70 ετών. «Οι αγρότες καλλιεργούν μέχρι να πεθάνουν» ήταν το σχόλιό του και επισήμανε πως αίτημα των αγροτών είναι να αναθεωρηθούν αυτές οι αλλαγές, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να δοθούν επιτέλους αποζημιώσεις στο 100%[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot