FOLLOW US: facebook twitter

Νέα σύσκεψη για την έλευση τουριστών στον Πύργο την ώρα που το Κατάκολο «βούλιαζε»…

Ημερομηνία: 03-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μελέτες ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο, δρομολόγηση τουριστικού τρένου και εργασίες συντήρησης

Την ίδια στιγμή, που το Κατάκολο «βούλιαζε» από την επίσκεψη 13.000 τουριστών, στο Δήμο Πύργου, ακόμα μια σύσκεψη ανάλυσης των σχεδίων που θα φέρουν τουρίστες στην πόλη και το ιστορικό της κέντρο βρισκόταν σε εξέλιξη.

Μια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Σκαρτσιάρης και Διονύσης Μπέλτσος, ο Γ.Γ. του Δήμου Χάρης Αντύπας, η Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γούργουρα και οι προϊστάμενοι Άγγελος Τσίκας και Κική Διονυσοπούλου, ο Δ/ντής Προγραμματισμού Άρης Φιλιππόπουλος και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δόμησης Γιώργος Αντωνόπουλος.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία για την υποδοχή τουριστών στον Πύργο που πιθανότατα – όπως τονίστηκε- θα ξεκινήσει με την δρομολόγηση των ανοικτών λεωφορείων καθώς και ο προσδιορισμός του δρομολογίου για το τουριστικό τρένο που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Λιατσής, το Κατάκολο δέχτηκε 4 κρουαζιερόπλοια χωρίς το αστικό κομμάτι της πόλης να επισκεφθεί ένας τουρίστας. «Μαζευτήκαμε εδώ για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και 2 χρόνια ανάτασης της οικονομίας της πόλης μας.

Ξέρουμε ότι απέναντί μας θα έχουμε συμφέροντα, νοοτροπίες και λογικές που έχουν επικρατήσει το τελευταίο διάστημα στην πόλη αλλά αυτό δεν αναιρεί την πρόθεσή μας. Κάθε στέλεχος του δήμου έχει το δικό του πλάνο δράσης που τελικά είναι το στρατηγικό σχέδιο που θα εφαρμόσουμε για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε όλο αυτό τον κόσμο στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιδίωξη μας είναι πολύ σύντομα, ένα 20% των τουριστών του Κατακόλου να επισκέπτονται τον Πύργο.

Δεν μας λείπει τίποτα, έχουμε Μουσείο, το Δημαρχείο θα γίνει επισκέψιμος χώρος, υπάρχει οικία ιδιώτη που προτίθεται να την κάνει επισκέψιμη, υπάρχει το Πλανητάριο που είναι στα σκαριά και αυτό μέσα στην διάρκεια της προσπάθειάς μας αυτής, να έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν μαγαζιά, υπάρχει μια αγορά να υποδεχθεί τους πάντες. Υπάρχει η πρόθεση η δική μας να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς της πόλης προκειμένου να φτιάξουμε της ιδανικότερες  συνθήκες γι΄ αυτή την προετοιμασία».

Ο κ. Σκαρτσιάρης, πρόσθεσε ότι θα εκτελεστούν κάποιες εργασίες στο ιστορικό κέντρο ενώ σε λίγο καιρό θα έχουν έτοιμες και τις διαδρομές που θα ακολουθεί το πρώτο τρενάκι στην πόλη. «Πιστεύουμε θα δώσει νέα πνοή στην αγορά και θα τονώσει την τοπική οικονομία».

Η κ. Γούργουρα, επισήμανε ότι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Δ/νσεις έχουν προχωρήσει  ήδη σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης όλου του εξοπλισμού του ιστορικού κέντρου ενώ προγραμματίζονται έργα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης με την τοποθέτηση καλαίσθητων κατασκευών και απαγορευτικών κιγκλιδωμάτων στις εισόδους των πεζοδρόμων.

«Ήδη η υπηρεσία έχει προβεί στην καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων της πόλης και σε συνεργασία με την Αστυνομία θα προβεί άμεσα μέσω των απαραίτητων διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος στην απομάκρυνση τους».

Μελέτη ανάπλασης

Ο Δ/ντής Προγραμματισμού κ. Φιλιππόπουλος, μίλησε για την μελέτη ανάπλασης που αποτελείται από τρεις ενότητες. «Η 1η ενότητα αφορά το χώρο της κεντρικής πλατείας, η 2η το χώρο του Μουσείου και η 3η στον ευρύτερο χώρο της Αγ. Κυριακής. Το σύνολο της ανάπλασης συνδέεται οργανικά ως ενιαίο πλαίσιο παρέμβασης σε όλο το χώρο που προανέφερα. Τα σχέδια και οι χάρτες της παρέμβασης θα αναρτηθούν στο Πολύκεντρο την επόμενη Δευτέρα καθώς και στο site του Δήμου.

Θα ήθελα να τονίσω ότι ο σχεδιασμός αυτός δεν έρχεται σε καμία αντίθεση και δε προσκρούει  σε κανένα εμπόδιο σε σχέση με τις παρεμβάσεις που γίνονται τώρα στο ιστορικό κέντρο για την αναβάθμιση την αισθητική και λειτουργική του χώρου» είπε ενώ ο προϊστάμενος Δόμησης κ. Αντωνόπουλος πρόσθεσε ότι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, η υπηρεσία θα βάλει και αυτή το λιθαράκι της για την αναβάθμιση της πόλης, ξεκινώντας ελέγχους στους κοινόχρηστους χώρους. «Η πόλη μας χρειάζεται την καλή μαρτυρία τόσο των πολιτών της όσο και των φιλοξενουμένων σε αυτή και προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Τέλος ο κ. Μπέλτσος επισήμανε ότι πολιτική του Δημάρχου είναι η αναβάθμιση του κέντρου της πόλης με σκοπό την υποδοχή όσο το δυνατόν περισσότερων τουριστών, οι οποίοι και θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. «Θα εξετάσουμε όλα τα ζητήματα, τα οποία αφορούν έργα βελτίωσης του ιστορικού κέντρου και όχι μόνο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot