FOLLOW US: facebook twitter

Νέα πρόσκληση-Αστικές αναπλάσεις σε Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Αιτήσεις έως 31 Μαίου 2018

Ημερομηνία: 07-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53003″ img_size=”full”][vc_column_text]Τα αναπτυξιακά τους σχέδια για ένα αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω της νέας πρόσκλησης που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση που αφορά παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης σε πόλεις της Περιφέρειας εκτός αυτών που εντάσσονται σε περιοχές στρατηγικών ΟΧΕ και ΒΑΑ, όπως είχε δεσμευτεί εντός 15νθημερου.

Με τη νέα πρόσκληση προβλέπονται αστικές αναπλάσεις ιστορικών και εμπορικών κέντρων, πεζοδρομήσεις, παρεμβάσεις για τη μείωση του φαινομένου της θερμικής αστικής νησίδας για την βελτίωση του βιοκλίματος σε αστικές περιοχές, ποδηλατόδρομοι, αστικός εξοπλισμός.

Ο συνολικός προϋπολογισμός συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των  8.000.000,00 €.

Δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να καταθέσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια μέχρι τις 31 Μαΐου 2018.

Επίσης, ακολουθούν τις αστικές αναπλάσεις σε δέκα Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που –όπως προ ημερών ανακοινώθηκε- μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης. Είναι συνολικού ύψους  16.429.644.38 €, κι έχουν ενταχθεί έπειτα από  την υπογραφή των σχετικών Αποφάσεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν από τους Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot