FOLLOW US: facebook twitter

Νέα παράταση για την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ημερομηνία: 31-07-2024 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Πύργου λόγω συμπληρωματικών εργασιών

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Νέα παράταση δόθηκε για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε το σχετικό αίτημα του αναδόχου.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Στάθης Καννής, επικαλούμενος το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου,  το έργο βρίσκεται στο  60% της ολοκλήρωσης και απαιτεί νέα παράταση ως τις 31 Ιανουαρίου του 2025 για την εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών μετά την έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών.

Επίσης, απαιτείται και η σύνταξη του 2ου Πίνακα διότι υπάρχει δυνατότητα από το θεσμικό πλαίσιο να εκτελεστούν εργασίες που σήμερα δεν αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό του έργου και είναι αναγκαίες για την άρτια, ολοκληρωμένη και λειτουργική αποπεράτωση του έργου.

«ΟΙ προτεινόμενες εργασίες, για να εγκριθούν, πρέπει η σύμβαση να είναι ενεργή και να εκτελεστούν εντός χρονοδιαγράμματος. Ο ανάδοχος ανέμενε την έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. από το δημοτικό συμβούλιο, με τον οποίο εισάγονται και εγκρίνονται εργασίες απαραίτητες για τη λειτουργική ολοκλήρωση του έργου. Η καθυστέρηση αυτή δεν οφειλόταν σε υπαιτιότητα της υπηρεσίας», εξήγησε ο κ. Καννής, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθεί σχετική απόφαση παράτασης του έργου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2025 για την υλοποίηση των συμπληρωματικών εργασιών μετά την έγκριση του 1ου Α.Π.Ε.», εξήγησε ο κ. Καννής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot