FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Μπαλαούρας: “Παίρνουν, επιτέλους, τα σπίτια τους οι δικαιούχοι εργατικής κατοικίας”

Ημερομηνία: 17-12-2016 | Συντάκτης:

mpalaouras-vouli2

Άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για να πάρουν τα σπίτια τους οι δικαιούχοι του τέως ΟΕΚ στην Ανδραβίδα – Κυλλήνη, στην Ηλεία και σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Μάκης Μπαλαούρας.

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία (άρθρο 66) που δίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα 35 χρόνων, που αφορά 11.314 σπίτια και 150 οικισμούς και που έχει ταλαιπωρήσει χιλιάδες εργαζόμενους, δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ. Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα πάρουν τα οριστικά παραχωρητήρια όσοι μένουν ήδη στα σπίτια τους, αλλά και τα σπίτια τους όσοι δεν τα έχουν παραλάβει ακόμη.

Η διαδικασία δεν προχώρησε όλα αυτά τα χρόνια επειδή οι τιμές κατασκευής των εργατικών κατοικιών ήταν υπερβολικά υψηλές και δε μπορούσαν να τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι δικαιούχοι.

Η λύση που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρούσα τροπολογία, ανακοίνωσε ο Μάκης Μπαλαούρας, κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι το υπερβάλλον κόστος αποτελεί ευθύνη του προηγούμενου διεφθαρμένου πελατειακού κράτους που νοιαζόταν μόνο για την εξυπηρέτηση των ημετέρων εργολάβων και αδιαφορούσε για τους εργαζόμενους και για το δημόσιο συμφέρον.

Σημειώνουμε ότι οι δικαιούχοι θα πάρουν τα σπίτια τους και τους τίτλους ιδιοκτησίας με ενιαία τιμή που θα οριστεί ως τα τέλη Ιανουαρίου και που θα αντανακλά πραγματικά κόστη στις σημερινές συνθήκες και θα περιλαμβάνει ευνοϊκές δόσεις, με βάση κοινωνικά κριτήρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot