FOLLOW US: facebook twitter

Μπόνους 250 ευρώ στους υπαλλήλους για να εκδοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις

Ημερομηνία: 12-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Τι προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Μπόνους 250 ευρώ μηνιαίως θα λαμβάνουν τα μέλη των κλιμακίων που θα συστήσει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να επιταχυνθεί η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης του ΕΦΚΑ.

Το μπόνους προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκη.

Ο σωρευτικός στόχος είναι το διάστημα Ιουλίου -Σεπτεμβρίου 2017 να καταστεί εφικτό να απονεμηθούν έως 63.000 αποφάσεις και να πληρωθούν έως 56.000.

Στόχος είναι η εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και η αποπληρωμή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών που αφορούν αιτήσεις συνταξιοδότησης για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μετά την πάροδο 90 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης.

Στην περίπτωση που οι υλοποιηθείσες εργασίες εκκαθάρισης ανά Περιφερειακή Δομή υπολείπονται των στόχων που έχουν τεθεί, η αποζημίωση μειώνεται αναλόγως, αντίστοιχα με το ποσοστό απόκλισης από το στόχο απονομής οριστικών αποφάσεων

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να εκδίδονται 20.000 με 21.000 εκκρεμείς συντάξεις τον μήνα, ανέφερε στη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2018 θα έχουν αποδοθεί οι περίπου 130.000 εκκρεμείς συντάξεις.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Χάρη Θεοχάρη στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί μπορεί να επιτευχθούν με το κίνητρο απόδοσης που έχει προβλεφθεί για τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και την οργάνωση – πλέον – βαρδιών απογεύματα και σαββατοκύριακα. Επιταχύνονται ακόμη, οι διαδικασίες για να μην χαθεί το δάνειο 859 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε από τους θεσμούς για το σκοπό αυτό,


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος