FOLLOW US: facebook twitter

Μπες μες το καμπριολέ, πάμε για κανά καφέ!

Ημερομηνία: 04-10-2018 | Συντάκτης:

Σύμφωνα με την Wikipedia, η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) είναι μία από τις σημαντικότερες εφημερίδες της Γερμανίας, η οποία ιδρύθηκε το 1949 και κυκλοφορεί καθημερινά στην Φρανκφούρτη. Η έκδοση της Κυριακής είναι η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και έχει κυκλοφορία πάνω από 380.000 φύλλα.

Αναφέρεται επίσης ότι το αναγνωστικό της κοινό είναι άνω του ενός εκατομμυρίου και είναι η γερμανική εφημερίδα με την ευρύτερη κυκλοφορία στο εξωτερικό, καθώς οι συντάκτες της υποστηρίζουν ότι παραδίδεται σε 148 χώρες κάθε ημέρα. Τέλος, η ψηφιακή της έκδοση είναι η δημοφιλέστερη ανάμεσα στις γερμανικές εφημερίδες στο Διαδίκτυο.

Εν ολίγοις πρόκειται για σοβαρή εφημερίδα κι όχι για καμία φυλλάδα της πλάκας, παρότι δεν είναι το ίδιο δημοφιλής ή αρεστή σε όλους. Απόλυτα ευνόητο εφόσον πώς θα μπορούσε να είναι αρεστή σε όλους μία εφημερίδα όταν επιτελεί ουσιαστικά την αποστολή της; Παρά ταύτα, ακόμη και εκείνοι που δεν την εγκρίνουν, την διαβάζουν. Αυτό είναι το υπέροχο της υπόθεσης. Να μην σε γουστάρουν και να είναι αναγκασμένοι να σε αγοράζουν.

Σε μία τέτοια αλλόκοτη θέση βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες η ΝΔ. Προφανώς στο Μοσχάτο δεν έχουν καμία διάθεση να ασχολούνται με την γερμανική εφημερίδα αλλά έλα που η τελευταία έχει πάρει απόφαση να ασχοληθεί μαζί τους; Η αρχή έγινε πριν από μήνες, όταν η FAZ υποστήριζε ήδη και μετ’ επιτάσεως ότι ο μακεδονομάχος και φλογερός πατριώτης Κυριάκος, διαβεβαίωνε «προς πάσα κατεύθυνση ότι ως πρωθυπουργός δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρώσει μία συμφωνία για το ονοματολογικό αλλά κι ότι ωστόσο ήταν αναγκασμένος «να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».

Πριν λίγες μέρες λοιπόν η εφημερίδα ξαναχτύπησε, αποκαλύπτοντας ότι ο Μητσοτάκης είχε στείλει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της διαμάχης για την ονομασία. (Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ακόμη μία συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο στις Βρυξέλλες).

Και τώρα φτάνουμε στο καλύτερο. Ερωτηθείσα για όλα αυτά η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ισχυρίστηκε, θέλοντας να δικαιολογηθεί, «ότι ουδέποτε είχε μυστικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, απλώς τον συνάντησε τυχαία πηγαίνοντας να πάρει έναν καφέ». Στ’ αλήθεια, αυτή είναι η επίσημη απάντηση της εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και μια και μιλάμε γι’ αυτήν, είναι το ίδιο άτομο που έβλεπε ή ήξερε τέλος πάντων ότι φορτία με ευρώ προσγειώνονταν στην Αθήνα και δεν είχε πει τίποτα τάχα για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σήμερα πλέον, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσει την ίδια δικαιολογία απλούστατα διότι είναι πασιφανές ότι η Μαρία Σπυράκη έχει πλέον μετατραπεί σε μία σκληρή κομματική περσόνα. Προσωπικά  δεν περίμενα ποτέ πολλά απ’ αυτήν. Το μόνο που με εκπλήσσει πια είναι απύθμενη ως φαίνεται γελοιότητα. Άκου εκεί, «τυχαία, για καφέ»! Μόνο το καμπριολέ έλειπε δηλαδή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος