FOLLOW US: facebook twitter

Μπαξεβανάκης στη Μυρτιά: «Η Κυβέρνηση δεν κλείνει σχολεία»

Ημερομηνία: 08-05-2017 | Συντάκτης:

Την άποψη πως «… η κυβέρνηση δεν κλείνει σχολεία, αλλά για να παραμείνουν πρέπει να τα θέλει και να τα στηρίζει η τοπική κοινωνία» εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στη σύσκεψη που συμμετείχε στη Μυρτιά για το θέμα της λειτουργίας του γυμνασίου Μυρτιάς – Σκουροχωρίου. Η απόφαση που υπάρχει για την κατάργηση του σχολείου αλλά έχει ανακληθεί προς ώρας, κρατά τους γονείς και τους μαθητές σε αγωνία για το αύριο.

 Ο κ. Μπαξεβανάκης μιλώντας στους παρευρεσκόμενους τόνισε πως για να υποστηριχθεί το αίτημα της διατήρησης του σχολείου, αυτό θα πρέπει να έχει μαθητές και όχι να φυλλοροεί. «Αυτή η κυβέρνηση δεν κλείνει σχολεία. Αυτή είναι η πρώτη σταθερά, αλλά υπάρχει και μία δεύτερη και πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά και να είμαστε όλοι ειλικρινείς. Το σχολείο για να υπάρχει πρέπει να το θέλει η τοπική κοινωνία. Εάν δεν το θέλει, όσα διοικητικά μέτρα και να πάρεις δεν θα μπορέσει να στηριχθεί. Όταν ο καθένας αναζητά τρόπους για να πάρει το παιδί τους, δεν μπορείς να λύσεις το θέμα με διοικητικούς τρόπους.

Άρα, ένα μερίδιο ευθύνης ανήκει στο Υπουργείο και ένα μερίδιο ευθύνης ανήκει στην κοινωνία» επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας που συνέχισε λέγοντας πως «… πέρυσι έγινε μεγάλη προσπάθεια το σχολείο να μείνει και να λειτουργήσει παρ’ ότι οι αρχικές σκέψεις ήταν διαφορετικές. Το σχολείο λειτούργησε όμως με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι ο αριθμός των μαθητών δεν ήταν αυτός που περιμέναμε ή θέλαμε. Άρα, όλοι μας πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά εάν θέλουμε να μείνει το σχολείο. Εάν θέλουμε να μείνει το σχολείο, θα μείνει, αυτό λέει και το Υπουργείο».

 Ένα άλλο θέμα που τέθηκε είναι η πηγή τροφοδότησης με μαθητές από τα δημοτικά σχολεία των γύρω χωριών. Η μείωση του μαθητικού δυναμικού παρουσιάστηκε ως πρόβλημα, άποψη την οποία συζήτησαν τόσο η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου όσο και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζεύλας που επίσης συμμετείχαν στη σύσκεψη. Ζητήματα όπως αυτό της μεταφοράς των μαθητών προς τη Μυρτιά, τέθηκε επίσης στη σύσκεψη.

Την θέση του ΔΣ Πύργου για την παραμονή του σχολείου εξέφρασε ο πρόεδρος Δημήτρης Μεσσαλάς, λέγοντας πως αν αποτελεί πρόθεση της κοινωνίας και του υπουργείου θα πρέπει να υποστηριχθεί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο επικεφαλής της παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Άβα Βαγγελάτου και άλλοι φορείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος