FOLLOW US: facebook twitter

Μπαίνει η στέγη στις αποθήκες του ΑΣΟ Λεχαινών: Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η ανάπλαση για την δημιουργία του Πολιτιστικού Πολυχώρου

Ημερομηνία: 10-05-2018 | Συντάκτης:

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο της ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ στα Λεχαινά που θα μετατραπούν σε έναν σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς οι εργασίες βρίσκονται πλέον στο στάδιο της τοποθέτησης της στέγης. Ενα πολύ σημαντικό έργο που όταν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή, στεγάζοντας κάθε πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Από τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, εκτιμάται, ότι τα χρήματα θα επαρκέσουν για την ανάπλαση των κτιρίων αλλά όχι και για τον εξοπλισμό- ηλεκτρολογικό και οπτικοακουστικό- και την επίπλωσή του.

Ανάμεσα σε όλα αυτά που θα περιλαμβάνουν οι αποθήκες του ΑΣΟ, όταν ολοκληρωθούν, είναι χώροι περιοδικών εκθέσεων, αίθουσα για το Μουσείο Σταφίδας και το Λαογραφικό Μουσείο Λεχαινών, αίθουσα εκθέσεων Τέχνης και αγροτικών προϊόντων που θα μετατρέπεται σε αίθουσα συνεδρίων, σεμιναρίων, χώρος εργαστηρίου κατασκευής των καρναβαλικών αρμάτων, χώρος για το μουσείο του Καρνάβαλου, αίθουσα για τις πρόβες της Φιλαρμονικής και του Ωδείου κλπ με την δυνατότητα φιλοξενίας κάθε πολιτιστικής δράσης στην περιοχή.

Ειδικότερα, η ένταξη της πράξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΣΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ και ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ» αφορά «στην επανάχρηση των αποθηκών του ΑΣΟ Λεχαινών, ως Πολιτιστικό Πολυχώρο, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα πέτρινα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο τους (ήπια προσαρμογή με οικολογική δόμηση), με τις κατάλληλες αρχιτεκτονικές και λοιπές παρεμβάσεις (αποκατάσταση βλαβών φέροντος οργανισμού και στέγης από τη φθορά του χρόνου, την πλημμελή συντήρηση και τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, Η/Μ εγκαταστάσεις, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, κλπ) που δεν θα αλλοιώσουν όμως τον ιστορικό χαρακτήρα του κτιριακού συγκροτήματος. Ξεκινώντας από βορά προς νότο, η πρώτη αποθήκη-διώροφο κτίριο θα λειτουργήσει ως χώρος συγκέντρωσης-πληροφόρησης κοινού όπου θα υπάρχει επίσης χώρος επιμόρφωσης (αναγνωστήριο), γραφεία, αναψυκτήριο και χώροι υγιεινής κοινού και ΑΜΕΑ.

Η δεύτερη θα λειτουργήσει ως χώρος περιοδικών εκθέσεων με φουαγιέ ενώ θα στεγάζει εκθέσεις του λαογραφικού μουσείου και του μουσείου σταφίδας.. Η τρίτη κατά σειρά θα λειτουργήσει ως χώρος πολλαπλών χρήσεων, με κατάλληλο κινητό εξοπλισμό & χωρίσματα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει είτε ως θεατρικός/συναυλιακός χώρος, είτε ως αίθουσα συνεδρίων & τηλεδιασκέψεων αλλά και περιοδικών εκθέσεων & παρουσιάσεων. Οι υπόλοιπες δύο θα χρησιμεύουν ως χώροι κατασκευής και αποθήκευσης. Στο έργο προβλέπεται και η προμήθεια με τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή οπτικοακουστικά μέσα και έπιπλα ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα της παρέμβασης.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος