FOLLOW US: facebook twitter

«Μορφή και χώρος- ο Ρεαλισμός στο χρώμα»

Ημερομηνία: 02-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

stathopoulou-ekthesi-3

Εγκαινιάζεται το Σάββατο η Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Σταθοπούλου

Η εικαστικός Ελένη Σταθοπούλου, παίρνει από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου  την σκυτάλη από τον Τάσο Δρακόπουλο στα «Απογεύματα τέχνης» στην οικία Τατάνη, στην δική της ατομική έκθεση ζωγραφικής.  Η έκθεση της Ελένης Σταθοπούλου έχει τον τίτλο  «Μορφή και Χώρος – Ο Ρεαλισμός στο Χρώμα» και πραγματοποιείται με την στήριξη του δήμου Ήλιδας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην οικία Τατάνη που είναι πλέον ένας σημαντικός χώρος πολιτισμού για την Αμαλιάδα, ενώ ως παράλληλη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί συναυλία σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείου Αμαλιάδας. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για μια εβδομάδα, ως το επόμενο Σάββατο 12 Νοεμβρίου. Τον Μάιο του 2015 η Ελένη Σταθοπούλου είχε θαυμάσει ξανά δουλειά της, στην πρώτη της ατομική έκθεση στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ στα Λεχαινά με αντιπροσωπευτικά έργα της που κινούνταν στα όρια του ρεαλισμού , υιοθετώντας ποικίλα μέσα και τεχνικές, τοπία, πορτρέτα με κάρβουνο ειδωμένα πάνω στη σχέση της ανθρώπινης φιγούρας με τον αντικατοπτρισμό του περιβάλλοντός της , γωνιές, στιγμιότυπα, άνθρωποι και μνημεία της πόλης,  εισπράττοντας κολακευτικά σχόλια από το φιλότεχνο κοινό. Η ζωγράφος έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε άλλες πόλεις.

stathopoulou-ekthesi-4

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανδραβίδα Ηλείας και έχει σπουδάσει στη σχολή του Borgias Fine Art στο Παλαιό Φάληρο. Εργάστηκε στη ΔΟΥ Λεχαινών από το 2007 έως και το 2010 ώς συμβασιούχος, ενώ παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και μεγάλους συνεργαζόμενη με πολιτιστικούς συλλόγους του Κάμπου, κάνοντας αρχή από την ΕΣΤΙΑ. Στη συνέχεια συστήνεται στη Βάρδα το δεύτερο εργαστήρι ζωγραφικής μέσω του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, ενώ από πέρυσι συνεργάζεται με την Ομάδας Τέχνης των heteronymous στη Γαστούνη. Η Ελένη Σταθοπούλου διατηρεί μια εκπληκτική σχέση με τα νέα κυρίως παιδιά όπου τους δίνει τα φώτα της στη ζωγραφική, κάνοντας εκπληκτικές δουλειές με τους μαθητές της, ενώ εντυπωσιακά ήταν τα όσα δημιούργησαν στην εβδομάδα ΝΕΑΡ στη Μανωλάδα, ενώ σε πολλούς χώρους υπάρχουν τοιχογραφίες της και επιδαπέδια παιχνίδια.Να σημειώσουμε ότι στο Τατάνειο προηγήθηκαν δύο εκθέσεις, την εικαστικού Θάνας Λυκουρέση και εν συνεχεία η έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Δρακόπουλου που συνεχίζεται και θα είναι ανοιχτή έως και την Παρασκευή 4 Νοέμβρη.

stathopoulou-ekthesi-2

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 5,6,7,9,11, 12 Νοεμβρίου και ώρες 6μμ-9μμ και 8,10 Νοεμβρίου ώρες 9.30 πμ- 1.30 μμ.

stathopoulou-ekthesi-1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot