FOLLOW US: facebook twitter

Μικτή Χορωδία Πύργου: Ταξιδεύει σε Χορωδιακά Φεστιβάλ

Ημερομηνία: 14-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Μικτή  Χορωδία Πύργου το Σάββατο 8 Απριλίου συμμετείχε στην 11η Χορωδιακή Συνάντηση, που πραγματοποίησε η  Χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου του Άργους «Τελέσιλλα». Η Χορωδία του Πύργου και η χορωδία Πατρών «Απόλλων» είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο της πόλης του Άργους, σε μιαεκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη.

Στις 13 Μαΐου 2017 η Μικτή Χορωδία Πύργου θα συμμετέχει στο 2ο Χορωδιακό Χορωδιακό Φεστιβάλ στα Τρίκαλα, που οργανώνεται  και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου  Νίκου Ευθυμιάδη.

Εκτός από την πολιτιστική, εκπαιδευτική, μουσική διάσταση που έχει η διοργάνωση, έχει και ένα σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ», που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας για το σημαντικό προνοιακό έργο που επιτελεί το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.

Πεντακόσιοι περίπου Χορωδοί θα τραγουδήσουν τον συγκλονιστικό Ύμνο του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη GIUSEPPE VERDI (1813-1901),“VA, PENSIERO”  από την Όπερα NABUCCO, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ.

Στη συνέχεια οι Χορωδίες θα μεταβούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων για να αρχίσει η Συναυλία και η Συνάντηση Χορωδιών.

Συγχρόνως με τις εμφανίσεις της σε χορωδιακές συναντήσεις και φεστιβάλ άλλων πόλεων, η Μικτή Χορωδία Πύργου ήδη προετοιμάζεται για το δεύτερο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, που θα πραγματοποιηθεί 7, 8 και 9 Ιουλίου 2017 στο θέατρο Δρούβα Αρχαίας Ολυμπίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος