FOLLOW US: facebook twitter

Μια βραδιά για τον Μίκη ανήμερα των γενεθλίων του στα Μακρίσια!

Ημερομηνία: 20-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”29770″ img_size=”full”][vc_column_text]Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια: Συναυλία- αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη στο ξωκλήσι του Αι- Γιάννη στις 29 Ιουλίου από τον Γ. Τζουανόπουλο

Τον Μίκη Θεοδωράκη και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του, τιμά η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια που διοργανώνει όπως κάθε χρόνο ο Γιάννης Τζουανόπουλος, όπου στις 29 Ιουλίου θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα  στο ξωκλήσι του Άι- Γιάννη που θα είναι στην ουσία ένα δώρο για τα γενέθλιά του! Το αφιέρωμα έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Τζουανόπουλος και θα παρουσιαστεί αποκλειστικά και μόνο στα Μακρίσια, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι καμία σχέση δεν έχει τις συναυλίες που γίνονται μετά το Καλλιμάρμαρο σε όλη την Ελλάδα για το Μίκη. Η συναυλία είναι συνδιοργάνωση με την Π.Ε Ηλείας και τον δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.

Βασικός ερμηνευτής της βραδιάς θα είναι ο Πέτρος Γαϊτάνος ο οποίος έχει τιμήσει το έργο του Μίκη, καθώς είναι ο τραγουδιστής που μετά τον Μπιθικώτση, τον Καζαντζίδη και τον Μανώλη Μητσιά, ερμήνευσε τις «Πολιτείες» Α’ και Β΄ του Θεοδωράκη. Ο Γαϊτάνος θα τραγουδήσει αθάνατα τραγούδια του Μίκη και το αφιέρωμα θα ανοίξει με το «Happy Birthday» στον μεγάλο μας συνθέτη που θα τραγουδήσουν επι σκηνής οι τραγουδιστές της βραδιάς από καρδιάς, μαζί με όλον τον κόσμο, στέλνοντας του τις ευχές όλων – και από τους απόδημους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου- αλλά και τις ευχαριστίες του για το τεράστιο έργο του, αναγνωρισμένο σε όλον τον πλανήτη.

Στην συνέχεια, η βραδιά επιφυλάσσει εκπλήξεις, καθώς τη σκυτάλη θα πάρει ο γνωστός σολίστ του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης που αφενός θα παίξει ορχηστρικά κομμάτια του Μίκη και αφετέρου μαζί με την ερμηνεύτρια Μαρία Γράμψα, θα τραγουδήσουν σε πρώτη εκτέλεση του νέο τους τραγούδι «Μαρία» σε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου. Όπως λέει ο Γ. Τζουανόπουλος το τραγούδι είναι αφιερωμένο στο Μίκη, που έχει λατρέψει την γυναίκα στα έργα του, αφού ο στίχος του υμνεί διαχρονικά την γυναίκα ξεκινώντας από την αρχαιότητα και την Ολυμπία ως το σήμερα. Το τραγούδι έχει ήδη ηχογραφηθεί και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον Άι- Γιάννη.

…Ακολουθεί η τραγουδίστρια Μπέττυ Χαρλαύτη με τον Γιάννη Μπελώνη στο πιάνο. Πρόκειται για την νέα ερμηνεύτρια τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, την πιο πρόσφατη επιλογή του και τον επί σειρά ετών συνεργάτη του στην Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” , οι οποίοι θα ερμηνεύσουν  μεταξύ άλλων για πρώτη φορά ένα ανέκδοτο τραγούδι του Μίκη σε δική του μουσική και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου που λέγεται «Με το αίμα».

Βεβαίως κατά την διάρκεια της συναυλίας, από τους ερμηνευτές της βραδιάς θα ακουστούν και πολλά άλλα τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών τους οποίους τιμά και αγαπά ο Μίκης, όπως ο Τσιτσάνης, ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Μάνος Λοϊζος κ.α.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος μιλώντας στην Πρωινή για την μεγάλη συναυλία που ετοιμάζει στον Αι- Γιάννη τόνισε ότι «Η Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων γιορτάζει το ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ την ημέρα των γενεθλίων του στις 29 Ιουλίου στο ξωκλήσι της ξενιτιάς στον ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ στο πλαίσιο της ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΉΝΙΣΜΟΥ , σε έναν χώρο που ο Μίκης έχει αγαπήσει και έχει στηρίξει με την παρουσία του πολλές φορές δίνοντας της μεγάλη λάμψη.

Τα Μακρίσια λοιπόν φέτος θα κινηθούν στους ρυθμούς της Ρωμιοσύνης και θα ταξιδέψουν για μια ακόμα φορά σε όλον τον κόσμο το τεράστιο έργο του Μίκη. Θα είναι μια βραδιά που θα μείνει αλησμόνητη στον κόσμο που πιστεύω ότι θα κατακλύσει το χώρο του Άι- Γιάννη, μια μυσταγωγία, ένα ειδικό αφιέρωμα στο Μίκη που δεν θα παιχτεί πουθενά αλλού. Με την παρουσία της θα μας τιμήσει και η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η Μαργαρίτα».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot